215
φωτ. αρχείου | REUTERS/Lucy Nicholson

Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο «τραπεζίτης» των ναρκέμπορων με τα 250.000.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 16:50
φωτ. αρχείου
|REUTERS/Lucy Nicholson

Συνελήφθη στη Γλυφάδα ο «τραπεζίτης» των ναρκέμπορων με τα 250.000.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2023, 16:50

Συνελήφθη στη Γλυφάδα, δυνάμει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, 52χρονος έλληνας υπήκοος, με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος ειδικευόταν στο «ξεπλυμα» τεράστιων ποσών από τα μεγαλύτερα καρτέλ ναρκωτικών στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για διευθυντικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με τη συλλογή και διανομή μεγάλων χρηματικών ποσών στις Κάτω Χώρες, προερχομένων από εμπόριο ναρκωτικών.

Η εν λόγω οργάνωση διακινούσε μέσω «υπόγειου» τραπεζικού συστήματος, με τη χρήση κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ποσά συνολικού ύψους 250.000.000 ευρώ τα οποία διακινήθηκαν σε διάστημα (μόλις) δέκα μηνών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην κατοικία του συλληφθέντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικά ποσά σε χαρτονομίσματα προερχόμενα από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων ευρώ, δολάρια ΗΠΑ, δολάρια Καναδά, δολάρια Αυστραλίας, ελβετικά φράγκα, λίρες Τουρκίας, Dirhams Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Rand Νοτίου Αφρικής.

Κατασχέθηκαν επίσης κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και κινητό που χρησιμοποιείται για κρυπτογραφημένες συνομιλίες μέσω ειδικών εφαρμογών, tablet, ψηφιακός δίσκος και κάρτες SIM.

Ο 52χρονος «τραπεζίτης» των ναρκέμπορων εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Γλυφάδα κατόπιν πολύμηνης συνεργασίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ Αττικής με τις αντίστοιχες ολλανδικές Αρχές.

Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Αττικής συνεχίζει τη συνεργασία με τις αντίστοιχες ολλανδικές Αρχές και με τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές της χώρας, καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες περί νομιμοποίησης εσόδων στην Ελλάδα προερχομένων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...