431
| INTIMEnews

Συναγερμός για τον ερχομό της «Ilina» – Mήνυμα από το 112 σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2023, 12:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/04/2023 12.00
|INTIMEnews

Συναγερμός για τον ερχομό της «Ilina» – Mήνυμα από το 112 σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Πιερία

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2023, 12:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 03/04/2023 12.00

Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το μεσημέρι, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ilina», έλαβαν τη Δευτέρα οι κάτοικοι σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας.

Το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί τους πολίτες για την επέλαση της «Ilina» η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, θα φέρει από το μεσημέρι ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, ενώ καλεί για τον περιορισμό των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες.

Το μήνυμα που εστάλη ανέφερε συγκεκριμένα:

«Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) από μεσημβρινές ώρες σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία, Θεσσαλονίκη. Περιορίστε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται τη Δευτέρα από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, από τις προμεσημβρινές ώρες στην Ηπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, από τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία, την κεντρική Μακεδονία και την κεντρική Στερεά και από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και βαθμιαία μέχρι τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με βροχές την Τρίτη, με τη μέγιστη θερμοκρασία έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΜΥ προχώρησε σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού για την κακοκαιρία «Ιlina».

Oπως σημειώνεται, το σύστημα κακοκαιρίας θα επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας μέχρι και αύριο, Τρίτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο.

Αναλυτικά, για σήμερα Δευτέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α) στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Επισημαίνεται ότι μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και στην κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα θα είναι ιδιαίτερα έντονα.

β) από αργά το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και

γ) τις βραδινές ώρες στη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Πελοπόννησο τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Την Τρίτη, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά διαστήματα:

α) στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα

β) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και

γ) τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη νότια Εύβοια και τη νότια Πελοπόννησο.

Τοπικά θυελλώδεις νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν τη Δευτέρα στο ανατολικό Αιγαίο και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης  στην περιοχή του Καστελόριζου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...