276
Ο Στιβ Μπάνον σε συνέδριο στην Πράγα, το 2018 | EPA/MARTIN DIVISEK

Στιβ Μπάνον: «Θέλω να καρφώσω το κεφάλι του Φάουτσι σε πάσσαλο έξω από τον Λευκό Οίκο»!

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 11:02
Ο Στιβ Μπάνον σε συνέδριο στην Πράγα, το 2018
|EPA/MARTIN DIVISEK

Στιβ Μπάνον: «Θέλω να καρφώσω το κεφάλι του Φάουτσι σε πάσσαλο έξω από τον Λευκό Οίκο»!

Protagon Team Protagon Team 6 Νοεμβρίου 2020, 11:02

Τα κεφάλια του λοιμωξιολόγου Αντονι Φάουτσι και του διευθυντή του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, καρφωμένα σε πασσάλους, έξω από τον Λευκό Οίκο, ονειρεύεται να δει ο Στιβ Μπάνον, ο αρχιτέκτονας της νίκης του Τραμπ, το 2016!

Ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του αμερικανού προέδρου έκανε αυτή την εξωφρενική δήλωση σε ένα podcast (διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή) πολιτικής θεματολογίας. Είπε μάλιστα ότι τα κεφάλια τους πρέπει να τοποθετηθούν έξω από τον Λευκό Οίκο ως «προειδοποίηση» προς τους ομοσπονδιακούς γραφειοκράτες.

Πρόσθεσε ότι ο Τραμπ επειδή είναι «καλός και ευγενικός άνθρωπος», δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο, αλλά ο ίδιος δεν θα είχε κανέναν δισταγμό.

«Ή κάνεις τη δουλειά σύμφωνα με το πρόγραμμα (του Τραμπ) ή τέλος. Ωρα να σταματήσουν τα παιχνίδια. Διάλυσέ τους», είπε ο Μπάνον.

Ο συνομιλητής του, μάλιστα, συμφώνησε, λέγοντας ότι είναι «προδότες» και ότι θα έπρεπε να πάθουν ό,τι είχαν πάθει οι προδότες στην Αμερικανική Επανάσταση, στη Φιλαδέλφεια: «Τους είχαν κρεμάσει».

«Ετσι κερδίζεις μία επανάσταση», πρόσθεσε ο Στιβ Μπάνον.

Ως απάντηση, μετά την εκπομπή, το Twitter ακύρωσε προσωρινά έναν από τους λογαριασμούς του και το YouTube κατέβασε ένα σχετικό βίντεο.

Μετά τη νίκη του Τραμπ, ο Μπάνον συγκρούστηκε με τον γιο του αμερικανού προέδρου και αποπέμφθηκε από το περιβάλλον του. Δεν είχε όμως κανένα πρόβλημα να βρει νέα δουλειά. Μετακόμισε στην Ευρώπη, όπου είχε έντονη παρασκηνιακή δραστηριότητα, συνεργαζόμενος με ακροδεξιούς και λαϊκιστές πολιτικούς, όπως οι Νάιτζελ Φάρατζ, Μαρίν Λεπέν, Βίκτορ Ορμπαν, Αντρέι Ντούντα κ.ά.

Σε ένα ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, όμως, συνελήφθη για υπεξαίρεση εκατομμυρίων δολαρίων από τα χρήματα που συνεισέφεραν χιλιάδες πολίτες για την κατασκευή του τείχους που ήθελε να φτιάξει ο Τραμπ στα σύνορα με το Μεξικό. Εχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, αλλά αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 20 χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...