188
H επίσκεψη Μπορέλ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Εβρο αποτελεί νέο ισχυρό μήνυμα στην Αγκυρα για την απόπειρα εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού | REUTERS

Στις Καστανιές με Δένδια ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 13:56
H επίσκεψη Μπορέλ στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Εβρο αποτελεί νέο ισχυρό μήνυμα στην Αγκυρα για την απόπειρα εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού
|REUTERS

Στις Καστανιές με Δένδια ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουνίου 2020, 13:56

Επίσκεψη στις Καστανιές Εβρου θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη, ο ύπατος εκπρόσωπος της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ,   συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Ο κ. Μπορέλ θα ενημερωθεί από τις αστυνομικές αρχές για την κατάσταση στην ελληνοτουρκική μεθόριο και τη διαρκή επιφυλακή για προστασία των συνόρων όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο επικεφαλής της Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, θα έχει συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια και τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με κύριο θέμα συζήτησης την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και την απάντηση που πρέπει να δοθεί από τηνΕΕ στις τουρκικές απειλές.

Ακολούθως ο κ. Μπορέλ θα μεταβεί στη Λευκωσία όπου θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους υπουργούς Εξωτερικών και Αμυνας.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και οι ευρωτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συζήτησης που θα διεξαχθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 13 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...