235
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος | Intime

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία λειτουργεί σαν ταραξίας και νταής της περιοχής

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 20:21
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος
|Intime

Παναγιωτόπουλος: Η Τουρκία λειτουργεί σαν ταραξίας και νταής της περιοχής

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουνίου 2020, 20:21

Η Ελλάδα επιθυμεί τον διάλογο, αλλά όχι υπό καθεστώς εκβιασμού και πιέσεων, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος σε αναφορά στις δηλώσεις τουρκών αξιωματούχων το τελευταίο διάστημα.

Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στον Alpha ο υπουργός επισήμανε ότι «οι δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης παραπέμπουν σε θερμό επεισόδιο» και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αυτό που λέει είναι ότι δεν μπορείς να καλείσαι σε ένα διάλογο με όρους εκβιασμού ή ευθείας αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, τέτοιο διάλογο δεν τον θέλουμε».

Σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είπε ότι «αν αυτός ο κύριος θεωρεί ότι αυτός είναι ο τρόπος για να καλέσει τον άλλο σε διάλογο, εμείς το βρίσκουμε έναν παράξενο τρόπο και ενώ θεωρούμε ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας πρέπει να παραμένουν ανοιχτοί και δεν πρέπει ο διάλογος να εκβιάζεται».

Τόνισε ακόμη ότι «η Τουρκία θα πρέπει να δείξει προθέσεις καλής γειτονίας, αλλά και σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Η Τουρκία λειτουργεί ως ο ταραξίας και ο νταής της περιοχής, δεν γίνεται έτσι να συζητάς. Θέλουμε διάλογο, αλλά όχι με αυτούς τους όρους», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η Ελλάδα επισήμανε ότι «η ύπαρξη ενός πλοίου σε ελληνικά νερά με όρους πιθανότατα αβλαβούς διελεύσεως ή οτιδήποτε άλλο, δεν θα ήταν αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, έχει συμβεί και συμβαίνει.

» Από την άλλη, ένα ερευνητικό που έρχεται να πραγματοποιήσει έρευνες νότια της Κρήτης, θα συνιστά παραβίαση του κυριαρχικού μας δικαιώματος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...