183
| ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην τελετή παραλαβής των νέων Airbus της Aegean ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 07:26
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στην τελετή παραλαβής των νέων Airbus της Aegean ο Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2020, 07:26

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζεται να παραστεί στην τελετή παραλαβής των τριών πρώτων Airbus A-320 neo της Aegean, η οποία θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στην τεχνική βάση της εταιρείας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στις 15:30.

Αργότερα το απόγευμα, στις 17:30, θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο αξιολόγησης και προγραμματισμού του κυβερνητικού έργου.

Πρόκειται για τα τρία πρώτα από τα 46 νέα αεροσκάφη που έχει παραγγείλει η Aegean και θα παραλάβει σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Τα νέα αεροσκάφη Α-320 neo, εξοπλισμένα με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και οξειδίων του αζώτου (NOx), ανά πτήση και ανά επιβάτη, ενώ περιορίζουν ιδιαίτερα σημαντικά και το αποτύπωμα θορύβου.

Παράλληλα με τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας αλλά και αυξάνουν την εμβέλεια πτήσης με δυνατότητα πρόσβασης σε νέους προορισμούς. Τέλος, θα αποτελέσουν επίσης μια εξαιρετική πλατφόρμα για τη σταδιακή ανάπτυξη νέων, κυρίως ψηφιακών, υπηρεσιών προς τους επιβάτες της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία με την Airbus αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...