399
Μεγάλη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας | Intime

Στα… θρανία με μάσκες και αποστάσεις οι διοικητές των νοσοκομείων

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 13:51
Μεγάλη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας
|Intime

Στα… θρανία με μάσκες και αποστάσεις οι διοικητές των νοσοκομείων

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2020, 13:51

Στο πλαίσιο της αυξημένης ετοιμότητας όλων των νοσηλευτικών δομών της χώρας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της νόσου Covid-19, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, διαδοχικές συναντήσεις εργασίας με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της επικράτειας.

Ετσι, οι διοικητές των νοσοκομείων έχουν καθίσει από το πρωί στα… θρανία με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά λόγω κορονοϊού, προκειμένου να λάβουν νέες οδηγίες εν όψει της αναμενόμενης αύξησης κρουσμάτων και εισαγωγών ασθενών με Covid-19 στο ΕΣΥ.

Hδη τα νοσηλευτικά ιδρύματα όλης της χώρας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και στόχος της έκτακτης αυτής συνάντησης είναι ο καλύτερος δυνατόν συντονισμός μεταξύ νοσοκομείων, ΥΠΕ και υπουργείου Υγείας.

Προσερχόμενος στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα, τόνισε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες και κάλεσε για ακόμη μια φορά τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα.

«Το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, παρότι θα κάνουμε τα πάντα για να μην υπάρξει αυτή η ανάγκη. Σήμερα έχουμε δύο συνεχόμενες συνεδρίες με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών και τους διοικητές των νοσοκομείων όλης της Ελλάδας, για ένα πρόγραμμα ενημέρωσης-εκπαίδευσης από το υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, και το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας. Θέλω για μία ακόμη φορά να επιστήσω την προσοχή όλων στα μέτρα ατομικής προστασίας, στις μάσκες που πρέπει να φοράμε, στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, στην υγιεινή των χεριών μας, που είναι οι τρεις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε σε ένα καλό επίπεδο. Είναι ένας δύσκολος μήνας ο Αύγουστος και όλα θα εξαρτηθούν από την ατομική μας συμπεριφορά, από το φιλότιμό μας και από την αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στα νέα παιδιά αυτής της χώρας: Καταλαβαίνω ότι το καλοκαίρι είναι μια εποχή χαλάρωσης, αλλά δεν είμαστε άτρωτοι, δεν είναι άτρωτοι οι νέοι άνθρωποι. Πρέπει όλοι να προσέχουν και να αναλογιστούμε όλοι μαζί ότι έχουμε γονείς, παππούδες και γιαγιάδες ή, ενδεχομένως, κάποιον συγγενή με υποκείμενο νόσημα. Παρακαλώ πάρα πολύ, ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, κυρίως στις γιορτές του Δεκαπενταύγουστου. Ο τρόπος με τον οποίο θα συμπεριφερθούμε τον Δεκαπενταύγουστο, θα μας ακολουθήσει και το επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο υπουργός.

Στις συσκέψεις συμμετέχουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...