294
Η επίμαχη απεικόνιση με το ναζιστικό γραμματόσημο στη α | Τwitter

Στα Jumbo δεν είδαν -ούτε ήξεραν- για τις σβάστικες και τη φάτσα του Χίτλερ στις σακούλες!

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 15:26
Η επίμαχη απεικόνιση με το ναζιστικό γραμματόσημο στη α
|Τwitter

Στα Jumbo δεν είδαν -ούτε ήξεραν- για τις σβάστικες και τη φάτσα του Χίτλερ στις σακούλες!

Protagon Team Protagon Team 28 Δεκεμβρίου 2018, 15:26

Στη δίνη μίας ακόμη περίεργης υπόθεσης βρέθηκε η γνωστή εταιρεία παχνιδιών Jumbo του Aπόστολου Βακάκη. Αφορμή, αυτή τη φορά, αποτέλεσε καταγγελία για σακούλες που πωλούνταν εν μέσω της εορταστικής περιόδου από τα καταστήματα και το e-shop της Jumbo, στις οποίες απεικονίζονταν το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ και η σβάστικα των ναζί υπό τη μορφή γραμματοσήμου (δείτε τις κάτω).

Χρειάστηκε να προηγηθεί η έντονη διαμαρτυρία ενός εκ των πελατών της και τελικά, υπό το βάρος της κατακραυγής που προκάλεσε η σχετική καταγγελία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας υποχρεώθηκαν να αποσύρουν τις -αν μη τι άλλο- «ύποπτες» σακούλες.

Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις, η Jumbo εξέδωσε ανακοίνωση επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με το γνωστό επιχείρημα της άγνοιας: «Συγγνώμη λάθος, δεν το αντιληφθήκαμε» είναι το βασικό μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας, ενημερώνοντας ότι οι επίμαχες σακούλες αποσύρθηκαν και καταστράφηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με δημοσίευμα που αναφέρεται σε αισθητική απεικόνιση σακουλίτσας δώρου από τα καταστήματα και το eshop μας, η Jumbo AEE διευκρινίζει τα κάτωθι:

– H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.

– Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από πελάτη και μας υποδείχθηκε αποφασίστηκε να αποσυρθεί και να καταστραφεί».

Η αλήθεια πάντως είναι ότι, ανάμεσα στα χιλιάδες γραμματόσημα εποχής είναι τουλάχιστον περίεργο να επιλεγεί αυτό με το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ (φωτογραφία επάνω) και τα εμβλήματα του Γ΄Ράιχ. Και αντίστοιχα είναι τουλάχιστον υποκριτικό να γίνεται λόγος στην επίσημη αντίδραση της Jumbo για «λάθος (sic) συνειρμούς» που προκάλεσε η ατυχής αυτή επιλογή…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...