210
Λεχώνες στην είσοδο του μαιευτηρίου «Αγιος Πέτρος» κρατώντας στην αγκαλιά τα μωρά τους | Facebook / Crometeo

Σεισμός στην Κροατία: Οι λεχώνες με τα νεογέννητά τους στο δρόμο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2020, 16:19
Λεχώνες στην είσοδο του μαιευτηρίου «Αγιος Πέτρος» κρατώντας στην αγκαλιά τα μωρά τους
|Facebook / Crometeo

Σεισμός στην Κροατία: Οι λεχώνες με τα νεογέννητά τους στο δρόμο

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2020, 16:19

Δύσκολες στιγμές περνούν οι κάτοικοι του Ζάγκρεμπ και των γύρω περιοχών από πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής, λόγω των δυο ισχυρών σεισμών, 5,3 και 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που «χτύπησαν» τη χώρα, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της κροατικής πρωτεύουσας.

Η πιο δυνατή από τις δυο δονήσεις, είχε διάρκεια περίπου 10 δευτερολέπτων, τα οποία ήταν αρκετά για να προκαλέσουν καταστροφές μέσα στην πόλη, ενώ υπάρχουν και τραυματισμοί πολιτών.

Συγκεκριμένα, ένα 15χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας, σύμφωνα με αξιωματούχο νοσοκομείου.

Άλλος ένας ανήλικος τραυματίστηκε σοβαρά από τον σεισμό, ο οποίος προκάλεσε επίσης πυρκαγιές και διακοπές ρεύματος σε τμήματα της πρωτεύουσας της Κροατίας, σύμφωνα με νοσοκομειακές υπηρεσίες και υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών.

Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός ώστε οι νέες μητέρες του μαιευτηρίου «Αγιος Πέτρος» στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, βγήκαν στο δρόμο τρομαγμένες και κρατώντας στην αγκαλιά τους τα νεογέννητα παιδιά τους!

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η κατάσβεση πυρκαγιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό, όπως και οι επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων σε μερικές περιοχές.

Ακόμη, σε πολλά νοσοκομεία της πόλης έχουν υποχρεωθεί να βγάλουν κρεβάτια για τους τραυματίες σε υπαίθριους χώρους, καθώς υπάρχει αυξημένη κίνηση και περιορισμένος χώρος, λόγω και των κρουσμάτων κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...