641
Το σκάφος στο Αντίρριο, από όπου και η φωτογραφία, ανατράπηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στην περιοχή | Intimenews/ΔΕΛΗΜΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σάρωσε τη χώρα ο «Γηρυόνης» – Δύο νεκροί στο Αντίρριο, καταστροφές στην Κινέτα

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 08:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/11/2019, 15:22
Το σκάφος στο Αντίρριο, από όπου και η φωτογραφία, ανατράπηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων στην περιοχή
|Intimenews/ΔΕΛΗΜΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σάρωσε τη χώρα ο «Γηρυόνης» – Δύο νεκροί στο Αντίρριο, καταστροφές στην Κινέτα

Protagon Team Protagon Team 25 Νοεμβρίου 2019, 08:12
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 25/11/2019, 15:22

Προβλήματα, που κατά τόπους είναι πολύ σοβαρά, έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Γηρυόνης» που χτύπησε τη χώρα από τα δυτικά αργά το βράδυ της Κυριακής, ενώ συνέχισε το πέρασμά της κατά τη διάρκεια της νύχτας ως το ξημέρωμα.

Στην περιοχή της Κινέττας, όπου υπερχείλισε το ρέμα Πίκκα, με αποτέλεσμα να κλείσει η παλαιά και η νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου. Η τροχαία πραγματοποιούσε εκτροπή στα διόδια της Ελευσίνας, στο ρεύμα προς Κόρινθο και στα διόδια Καλαμακίου, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Αργότερα, η κυκλοφορία στο ρεύμα προς την Αθήνα αποκαταστάθηκε, ενώ η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο διεξαγόταν σε μία λωρίδα

Επιπλέον, ίσχυε αναστολή δρομολογίων του προαστιακού από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρισκόταν από τα ξημερώματα στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπου γίνονταν έκτακτες συσκέψεις λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας. Τον κ. Χρυσοχοΐδη ενημέρωσαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και άλλα αρμόδια στελέχη για τις ενέργειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Νεκροί στο Αντίρριο

Δύο άνδρες, κατά πληροφορίες γάλλοι υπήκοοι, ανασύρθηκαν νεκροί από το Λιμενικό στην περιοχή του Αντιρρίου. Τα θύματα επέβαιναν σε σκάφος, το οποίο αναποδογύρισε εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του Αντίρριου αργά την Κυριακή.

Οι διασώστες εντόπισαν αρχικά έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του και χρειάστηκε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του μετά τα μεσάνυχτα. Νωρίς τη Δευτέρα ανασύρθηκε νεκρός και ο δεύτερος επιβάτης του σκάφους.

Καταστροφές στην Κινέτα

Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε υποδομές, οικίες και επιχειρήσεις που προκλήθηκαν τη νύχτα από τους χείμαρρους που ξεχείλισαν στην Κινέτα, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης.

Περισσότερα από 20 βαρέως τύπου μηχανήματα μαζί με αυτά του δήμου Μεγαρέων επιχειρούν για την αποκατάσταση των υποδομών και τυχόν απεγκλωβισμούς.

Στο μεταξύ διακόπηκε η κυκλοφορία στο 57ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, λόγω κατάρρευσης της γέφυρας από την υπερχείλιση του ρέματος της Πίκας, ενώ δεν προβλέπεται σύντομη αποκατάσταση.

Οι ορμητικοί χείμαρροι έχουν παρασύρει ογκώδη φερτά υλικά, κορμούς δέντρων και τόνους λάσπης μετακινώντας αυτοκίνητα και πλημμυρίζοντας σπίτια, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί ο καθαρισμός των ρεμάτων για την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων.

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος είχε δεχτεί ως νωρίς το πρωί για την περιοχή της Κινέτας 47 κλήσεις εκ των οποίων οι 13 αφορούν άντληση υδάτων, οι 27 απομακρύνσεις ατόμων και οι επτά κοπές δέντρων.

Να θυμίσουμε ότι η ευρύτερη περιοχή της Κινέτας είχε καεί πέρυσι το καλοκαίρι, λίγες ώρες πριν από την τραγωδία στο Μάτι.

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα

Κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων, ήταν νωρίς τη Δευτέρα η Πειραιώς από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας έως την Ηρακλειδών. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε μετά τις 10:00.

Παράλληλα,στην Ακτή Βασιλειάδη στο λιμάνι του Πειραιά από την πύλη Ε-3 στο ρεύμα προς Κερατσίνι, ο δρόμος ήταν επίσης κλειστός, όπως και στη λεωφόρο Σαλαμίνος από την Ζωοδόχο Πηγή έως την λεωφόρο Φανερωμένης. Και εκεί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία μετά τις 10:00.

Χαρδαλιάς: «Είμαστε σε επιφυλακή»

«Είμαστε σε επιφυλακή και εγρήγορση για τις μάχες με την κακοκαιρία. Ο κρατικός μηχανισμός κάνει ό,τι είναι δυνατόν», τόνισε στο ΑΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων όπου βρίσκεται για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας.

Απαγόρευση απόπλου

Τα δρομολόγια των ιπτάμενων δελφινιών τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές. Τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία συμβατικού τύπου.

Εν τω μεταξύ, σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας για το Μαρμάρι και τις Κυκλάδες, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Επίσης, από το Λαύριο δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τη Τζια.

Από το λιμάνι της Ραφήνας το δρομολόγιο για Ανδρο, Τήνο, Μύκονο θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα, ενώ στις 5:30 για Μαρμάρι.

Από τις 5 το απόγευμα θα εκτελούνται και τα δρομολόγια των πλοίων στη πορθμειακή γραμμή Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων καταγράφηκαν ακόμη στα Τρίκαλα και στις Σέρρες, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...