181
Ρωγμές έχουν προκληθεί σε πολλά κτίρια στον δήμο Φυλής (φωτογραφία αρχείου) | Sooc

Ρωγμές σε περισσότερα από 700 κτίρια στον δήμο Φυλής

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 19:39
Ρωγμές έχουν προκληθεί σε πολλά κτίρια στον δήμο Φυλής (φωτογραφία αρχείου)
|Sooc

Ρωγμές σε περισσότερα από 700 κτίρια στον δήμο Φυλής

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 19:39

Ρωγμές και σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί περισσότερα από 700 κτίρια στον δήμο Φυλής από τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που έπληξε την Παρασκευή την Αττική.

Η καταγραφή στις ζημιές που έγιναν σε σπίτια και καταστήματα, όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, συνεχίζεται.

Οι ζημιές αφορούν κυρίως στην τοιχοποιία των κτιρίων αλλά σε πολλές περιπτώσεις το ποσό για την αποκατάστασή τους μπορεί να φθάσει τις 5- 6.000 ευρώ.

Τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται σε σπίτια στην περιοχή της Λίμνης και του Ζεφυρίου, όπου υπάρχει η εκτίμηση ότι οι ζημιές, σε μεμονωμένες περιπτώσεις, είναι αρκετά μεγάλες.

Επίσης, εμφανή προβλήματα στην τοιχοποιία καταγράφονται στο 1ο Λύκειο Ανω Λιοσίων ενώ στην περιοχή θα βρεθεί κλιμάκιο μηχανικών της ΚΤΥΠ, προκειμένου να ελέγξει την καταλληλότητα όλων των σχολικών κτιρίων.

Ζημιές υπέστη περιορισμένα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, και το Δημαρχείο στα Ανω Λιόσια.

Πολλά είναι και τα σπίτια που παρουσιάζουν εκτεταμένες ρηγματώσεις και στη δημοτική κοινότητα Φυλής, ενώ βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το Κοιμητήριο της περιοχής, αφού τα μάρμαρα από πολλά μνήματα έσπασαν.

Εκτός από τον πενταψήφιο αριθμό 15691, οι δημότες Φυλής μπορούν για την εξυπηρέτησή τους, να τηλεφωνούν και στους αριθμούς 2131603472-73.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...