412
Ο ράπερ A$AP Rocky σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του | REUTERS/Andrew Burton/File Photo

Κόντρα Τραμπ – Σουηδίας για την τύχη ενός ράπερ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 19:13
Ο ράπερ A$AP Rocky σε παλαιότερη δημόσια εμφάνισή του
|REUTERS/Andrew Burton/File Photo

Κόντρα Τραμπ – Σουηδίας για την τύχη ενός ράπερ

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2019, 19:13

Από όλα τα μέτωπα που έχει ανοίξει κατά καιρούς ο Ντόναλντ Τραμπ, αυτό με τον σουηδό πρωθυπουργό είναι ίσως το πιο περίεργο. Όχι γιατί πρόκειται για ζήτημα εξωτερικής πολιτικής αλλά γιατί αφορά έναν ράπερ.

Πέτρα του σκανδάλου είναι ο A$AP Rocky που κρατείται από τις αρχές Ιουλίου στη Στοκχόλμη.

Προ ημερών, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τράμπ, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο ότι, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον σύζυγό της Ντόναλντ Τραμπ, ο Rocky θα επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του.

Ο Τραμπ έδωσε στη σύζυγό του τον λόγο του ότι το θέμα θα διευθετηθεί, αφού δέχθηκε κατ’ επανάληψη τηλεφωνήματα από εκπροσώπους της αφροαμερικανικής κοινότητας και αιτήματα να προβεί σε ενέργειες για την τύχη του ράπερ. Ενας από αυτούς που τον παρακίνησαν να πάρει θέση ήταν ο –επίσης ράπερ- Κάνιε Γουέστ, ένας από τους φανατικούς θαυμαστές του προέδρου, μαζί με τη σύζυγό του και τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν.

Για κάποιο λόγο, για το όλο ζήτημα χρειάστηκε τηλεφωνική επικοινωνία (περίπου 20 λεπτών) μεταξύ του πρωθυπουργού της Σουηδίας Στέφαν Λέβεν και του Τραμπ, μετά την οποία ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε τα λεγόμενα του Τραμπ περί κακομεταχείρισης του καλλιτέχνη.

Ο εκπρόσωπος του Λέβεν ήταν όμως αυτός που υπενθύμισε τα αυτονόητα, ότι ένας πρωθυπουργός δεν μπορεί (και φυσικά δεν πρέπει) να επηρεάσει τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης.

Τι συνέβη όμως στον A$AP Rocky;

Ο ράπερ τελεί υπό κράτηση από τις 3 Ιουλίου, καθώς η σουηδική αστυνομία διερευνά την εμπλοκή του σε επεισόδιο στη Στοκχόλμη, που συνέβη πριν από την εμφάνισή του σε μουσικό φεστιβάλ. Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στα social media τον δείχνουν να ρίχνει βίαια στο έδαφος έναν άνθρωπο, να τον χτυπά και να τον κλωτσάει. Ο δικηγόρος του δήλωσε πως ο ράπερ ενήργησε όντας σε αυτοάμυνα.

Την Παρασκευή, ανακοινώθηκε μάλιστα ότι ο εισαγγελέας της Σουηδίας κατέθεσε αίτημα ο ράπερ να παραμείνει υπό κράτηση για μία ακόμη εβδομάδα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για το επεισόδιο.

Ο ράπερ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ρακίμ Μάιερς, υποστηρίζει ότι παρενοχλήθηκε από δύο αγόρια, ενώ έκανε βόλτα με τη συνοδεία του στη Στοκχόλμη.

Δημοσίευσε αρχικά βίντεο στο Instagram, στα οποία αναφέρει ότι τους παρακολουθούν δύο νεαροί. Σε ένα άλλο βίντεο διάρκειας τριών λεπτών που ανάρτησε ο ράπερ λέει ότι ένας από τους νεαρούς χτύπησε ένα άνδρα της ασφάλειάς του «στο πρόσωπο με ακουστικά». Αργότερα δημοσιεύθηκαν από άλλους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες που δείχνουν πώς ο ράπερ άρπαξε το νεαρό, τον έριξε στο έδαφος και μαζί με τους συνοδούς του τον χτύπησαν και τον κλώτσησαν. Δύο ακόμη άτομα κρατούνται στη Σουηδία για την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...