256
Εργαζόμενος της Lehman στο Λονδίνο φεύγει από τη χρεοκοπημένη εταιρεία το 2008 με τα υπάρχοντά του | EPA/ANDY RAIN

Reunion-πρόκληση σχεδιάζουν οι πρώην εργαζόμενοι της Lehman

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 10:04
Εργαζόμενος της Lehman στο Λονδίνο φεύγει από τη χρεοκοπημένη εταιρεία το 2008 με τα υπάρχοντά του
|EPA/ANDY RAIN

Reunion-πρόκληση σχεδιάζουν οι πρώην εργαζόμενοι της Lehman

Protagon Team Protagon Team 22 Αυγούστου 2018, 10:04

Πόσος κόσμος δεν περιμένει τα reunion για να ξαναδεί παλιούς φίλους και συναδέλφους και να θυμηθεί τα παλιά πάνω από μια μπίρα;

Μεταξύ τους και οι πρώην εργαζόμενοι της Lehman Brothers που θέλουν να έχουν και αυτοί κάτι καλό να θυμούνται πριν από την κατάρρευση της εταιρείας τους, η οποία έφερε πριν από 10 χρόνια μεγάλη κρίση στην παγκόσμια οικονομία. Και μάλιστα όχι απλώς κρίση παροδική ή  εταιρική, αλλά συστημική.

Εκατοντάδες πρώην εργαζόμενοι της Lehman, όπως γράφει ο Independent, θα το γιορτάσουν με κοκτέιλ και καναπεδάκια στις 15 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο. Είναι η ημέρα που θα συμπληρώνονται ακριβώς 10 χρόνια από την κατάρρευση της τράπεζας. Πάρτι επανένεωσης θα γίνουν και στη Νέα Υόρκη, αλλά και το Χονγκ Κονγκ.

Το email με την πρόσκληση τούς προσφωνεί «Aδελφές και αδέλφια της Lehman»

Και συνεχίζει με ένα ύφος που είναι –το λιγότερο- προκλητικό: «Δύσκολα πιστεύει κανένας ότι πέρασαν 10 χρόνια από τις τελευταίες ημέρες μας στη Lehman. Ένα από τα καλύτερα πράγματα στη Lehman ήταν οι άνθρωποί της.

» Τι καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε από να μαζευτούμε και πάλι όλοι μαζί;»

Ωστόσο η συνάντηση δεν είναι για όλους. Πρόκειται να διεξαχθεί σε μυστική τοποθεσία – λογικό, εξάλλου πολλοί θα ήθελαν να τη χαλάσουν.

Τα σχέδια για το μυστικό reunion αποκάλυψαν οι Financial Times και ήδη προκάλεσαν αντιδράσεις στη Βρετανία.

Ο σκιώδης υπουργός Οικονομικών των Εργατικών, Τζον Ο’Ντόνελ ήδη χαρακτήρισε τη συνάντηση «ντροπιαστική αν σκεφτούμε όλους όσοι έχασαν τις δουλειές τους και τα σπίτια τους για να διασωθούν οι τραπεζίτες που προκάλεσαν την οικονομική κρίση». Επληξε άραγε και τους εργαζόμενους της Lehman η κρίση και η λιτότητα;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...