450
Η Λόρεν Μπόμπερτ στη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατεία - ποζάριζε διαρκώς με το όπλο της στη ζώνη | Facebook/Lauren Boebert for Congress

Ρεπουμπλικανή βουλευτής θέλει να οπλοφορεί στο Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 12:09
Η Λόρεν Μπόμπερτ στη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατεία - ποζάριζε διαρκώς με το όπλο της στη ζώνη
|Facebook/Lauren Boebert for Congress

Ρεπουμπλικανή βουλευτής θέλει να οπλοφορεί στο Κογκρέσο

Protagon Team Protagon Team 5 Ιανουαρίου 2021, 12:09

H αμερικανική δημοκρατία βυθίζεται διαρκώς σε έναν βούρκο. Με τον Ντόναλντ Τραμπ να αμφισβητεί τις εκλογές, να εκβιάζει να του «βρουν» ψήφους και να διοργανώνει διαδηλώσεις κατά του διαδόχου του, σκορπώντας τον τοξικό του λόγο παντού, δεν μπορεί να προκαλεί μεγάλη έκπληξη πια ότι μία νεοεκλεγείσα βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, δήλωσε ότι θα οπλοφορεί στην Ουάσινγκτον.

Η Λόρεν Μπόμπερτ διεμήνυσε (και απείλησε) ότι θα έχει πάντα μαζί της το πιστόλι της Glock στη διάρκεια της θητείας της στο Κογκρέσο.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter η Μπόμπερτ φαίνεται να γεμίζει το πιστόλι της προτού βγει για να περπατήσει στους δρόμους της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας των ΗΠΑ. «Θα έχω το όπλο μου στην Ουάσινγκτον και το Κογκρέσο», τονίζει η ίδια στο βίντεο.

Ομως ο διοικητής της αστυνομίας της Ουάσινγκτον επεσήμανε ότι σκοπεύει να μιλήσει με τη Μπόμπερτ σχετικά με τους αυστηρούς κανόνες για την οπλοκατοχή που ισχύουν στην πόλη.

Η 34χρονη Μπόμπερτ είναι ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου, του Shooters Grill, στην πόλη Ράιφλ (Rifle, τουφέκι) του Κολοράντο από όπου κατάγεται. Οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο επιτρέπεται να φέρουν όπλα, κάτι που δεν είναι παράνομο βάσει της νομοθεσίας της πολιτείας αυτής.

Το ζήτημα της οπλοκατοχής ήταν κεντρικό στην προεκλογική εκστρατεία της Μπόμπερτ, η ίδια άλλωστε ποζάριζε συνεχώς με το πιστόλι της στη ζώνη.

«Αν και τώρα εργάζομαι σε μια από τις πιο φιλελεύθερες πόλεις της Αμερικής, αρνούμαι να απαρνηθώ τα δικαιώματά μου», αναφέρει η Μπόμπερτ στο βίντεο. «Οπότε, καθώς είμαι μια γυναίκα με ύψος 1,52 και 45 κιλά βάρος, επιλέγω να προστατεύσω τον εαυτό μου νόμιμα, διότι είμαι η καλύτερη ασφάλεια του εαυτού μου».

Όμως η αστυνομία της Ουάσινγκτον δεν άργησε να απαντήσει στην Μπόμπερτ, επισημαίνοντας σε δημοσιογράφους ότι η βουλευτής «θα υπόκειται στα ίδια πρόστιμα που ισχύουν για όλους όσοι εντοπίζονται στους δρόμους της Ουάσινγκτον να έχουν παράνομα στην κατοχή τους όπλο».

Αν και το Σύνταγμα των ΗΠΑ διαφυλάσσει το δικαίωμα των Αμερικανών στην οπλοκατοχή, οι νόμοι για το θέμα διαφέρουν ανά πολιτεία.

Τα μέλη του Κογκρέσου επιτρέπεται να έχουν όπλα στα γραφεία τους και να τα μεταφέρουν στην Ουάσινγκτον, εφόσον δεν είναι γεμάτα.

Ωστόσο χρειάζεται ειδική άδεια για να φέρει κάποιος το όπλο του και να περπατά στους δρόμους της πόλης, ενώ όταν εισάγονται όπλα από άλλες πολιτείες, πρέπει να ενημερώνονται οι τοπικές αρχές.

Η Μπόμπερτ έμαθε γρήγορα ότι μερικές φορές είναι δύσκολο για έναν πολιτικό να τηρεί τις υποσχέσεις του: δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου Κογκρέσου, η Μπόμπερτ εμφανίστηκε στο γραφείο της χωρίς το όπλο της, όπως δήλωσε συνεργάτης της που θέλησε να παραμείνει ανώνυμος.

Η ίδια πάντως, δεν δίστασε να εκφράσει τον προβληματισμό της και παρέπεμψε στην περίφημη 2η Τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος που κατωχυρώνει νομικά την οπλοκατοχή.

«Πιστεύατε ποτέ ότι θα είναι τόσο συζητήσιμο το να οπλοφορείς σε μια χώρα που υπερηφανεύεται για τη 2η Τροπολογία;» διερωτήθηκε με νόημα στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News