312
Κοντά στην παραλία της Πεσκάρα οι φλόγες | EPA/LORENZO DOLCE

Πύρινη κόλαση στην Ιταλία: 800 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – τραυματίες στην Πεσκάρα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 12:25
Κοντά στην παραλία της Πεσκάρα οι φλόγες
|EPA/LORENZO DOLCE

Πύρινη κόλαση στην Ιταλία: 800 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα – τραυματίες στην Πεσκάρα

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2021, 12:25

Μεγάλες οι καταστροφές στη νοτιοανατολική Μεσόγειο από τον τρομερό καύσωνα που πλήττει την περιοχή. Στην Ελλάδα, οι πυρκαγιές έφτασαν τις 116 το Σαββατοκύριακο, στην Τουρκία εκδηλώθηκαν περισσότερες από 120, ενώ το ρεκόρ ανήκει στην Ιταλία, όπου ξεπέρασαν τις 800.

Στην παραθαλάσσια Πεσκάρα της κεντρικής Ιταλίας, πυρκαγιά κατέστρεψε ολοσχερώς τον ιστορικό πευκώνα της πόλης,

Οι φλόγες έφτασαν έξω από τους κήπους πολλών σπιτιών και οι κάτοικοι προσπάθησαν να σβήσουν την φωτιά μόνοι τους, με κουβάδες και λάστιχα νερού, πριν φτάσουν οι πυροσβέστες. Πολλοί λουόμενοι εγκατέλειψαν τις οργανωμένες παραλίες, διότι άρχισαν να φλέγονται και φοινικόδεντρα, στην είσοδο των πλαζ.

Υπάρχουν εστίες φωτιάς, επίσης, στην ευρύτερη περιοχή η οποία ανήκει στην περιφέρεια Αμπρούτσο. Πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο λόγω δύσπνοιας (ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι πέντε ετών και δυο καλόγριες) αλλά η κατάστασή τους δεν κρίνεται ανησυχητική.

Η Ιταλική Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Πολιτική Προστασία απέστειλαν ενισχύσεις τόσο από την Φλωρεντία, όσο και από την Ρώμη. Εκκενώθηκαν προληπτικά περίπου 20 σπίτια, ένα μοναστήρι, ένας οίκος ευγηρίας και συνολικά 800 άτομα.

Οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια της Πεσκάρα

Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω του ισχυρού ανέμου και του ελλιπούς καθαρισμού του πευκώνα της Πεσκάρα. Η τοπική εισαγγελία ξεκίνησε έρευνα, για να εξακριβώσει αν πρόκειται για έργο εμπρηστών.

Οι περισσότερες πυρκαγιές, 250,  εκδηλώθηκαν στη Σικελία, 130 στην Πούλια και την Καλαβρία, 90 στο Λάτσιο (η ευρύτερη περιοχή της Ρώμης) και 70 στην Καμπανία, σύμφωνα με την ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία.

Φλόγες σε παραλία της Κατάνια, στη Σικελία

Οπως αναφέρει ο Guardian, αυτή η χρονιά είναι πολύ πιο καταστροφική από τον μέσο όρο, όσον αφορά τις δασικές πυρκαγιές, στη ΝΑ Μεσόγειο.

Η φωτιά στην Κατάνια – Vigili del Fuoco/Handout via REUTERS

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News