470
Στιγμιότυπο από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο προβληματισμός είναι κάτι παραπάνω από εμφανής... | ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIMENEWS

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα στην κυβέρνηση Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 20:45
Στιγμιότυπο από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο προβληματισμός είναι κάτι παραπάνω από εμφανής...
|ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIMENEWS

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα στην κυβέρνηση Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 27 Αυγούστου 2018, 20:45

Ηταν αναμενόμενο: η κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε στους «συντρόφους» του, στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν καυστική.

Η Νέα Δημοκρατία, διά της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, διαπίστωσε πεισματική άρνηση ανάληψης οποιασδήποτε ευθύνης όσον αφορά τα πεπραγμένα της κυβερνητικής περιόδου ΣΥΡΙΖΑ.

Και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μόνο μέλημα του κ. Τσίπρα είναι πλέον το κόμμα του και η δική του υπόσταση σε αυτό μετά τις εξελίξεις που θα πυροδοτήσει η «επερχόμενη ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παιχνίδια μακριά από την κοινωνία» μέσα στο κυβερνητικό κόμμα είδαν στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ «τυμβωρυχία και αυτοεξευτελισμό» διέκριναν στο ΚΚΕ στην πρωθυπουργική προσπάθεια «να το παίξει ξανά αριστερός».

Ακολουθούν αναλυτικά οι ανακοινώσεις των κομμάτων.

ΝΔ: Ερχεται η ήττα του

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη έκανε την ακόλουθη δήλωση στο βίντεο που ακολουθεί:

«Ο κ. Τσίπρας είναι μάλλον ο τελευταίος Ελληνας που βλέπει μόνο επιτυχίες σε όσα έκανε η κυβέρνησή του από τον Ιανουάριο του 2015. Αρνήθηκε να αναλάβει και πάλι οποιαδήποτε ευθύνη. Από τα δισεκατομμύρια που φόρτωσε στους Ελληνες με τους πειραματισμούς του μέχρι και την εθνική τραγωδία στο Μάτι. Αμετανόητος προσπάθησε και σήμερα να διχάσει. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Οσους μήνες του απομένουν, όσα πρόσωπα και αν ανακυκλώσει στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του, κανέναν πια δεν πείθει. Ούτε καν τους συντρόφους του που τον χειροκρότησαν σαν από υποχρέωση. Η μόνη αλήθεια που είπε σήμερα ο κ. Τσίπρας είναι ότι το κόμμα του είναι πλέον η απόλυτη προτεραιότητά του. Είναι η  απόδειξη ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι να κρατηθεί στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά την επερχόμενη ήττα του».

Κίνημα Αλλαγής: Είναι τελειωμένος

Από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε εσωκομματικές ανακατατάξεις για να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον κ. Σκουρλέτη για να διαχειριστεί, μετά την καταστροφή στο Μάτι, την ήττα που έρχεται ως γραμματέας. Παιχνίδια μακριά από τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Κανείς δεν ξεχνά τη ζημιά που ο ίδιος προκάλεσε στη χώρα. Ο,τι και να πει , ό,τι και να κάνει, έχει πια τελειώσει».

ΚΚΕ: Για γέλια ο Τσίπρας

Το ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να το παίξει ξανά αριστερός, μετά από 4 χρόνια μνημονίων και μέτρων, κοροϊδεύοντας ότι έδινε μάχες στα σαλόνια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΣΕΒ, είναι για γέλια. Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, η συνέχιση των μνημονίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η υπογραφή μαζί τους ενός ακόμα μνημονίου και οι γονυκλισίες σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, είναι συνέχιση του αξιακού φορτίου της αριστεράς! Η τυμβωρυχία και ο αυτοεξευτελισμός σε όλο τους το μεγαλείο. Η ιστορία της ταξικής πάλης γράφεται πάντα στο δρόμο της ρήξης και της ανατροπής, ακόμη κι αν σε πρώτη φάση η πλειοψηφία του λαού δεν είναι έτοιμη να τον ακολουθήσει. Και σε καμιά περίπτωση δεν γράφεται με την υποταγή στο σύστημα, στο όνομα δήθεν της λαϊκής θέλησης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...