295
Ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας | auth.gr

Πρύτανης ΑΠΘ: Η Σύγκλητος έχει δώσει το ελεύθερο στην Αστυνομία να επεμβαίνει

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 15:06
Ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας
|auth.gr

Πρύτανης ΑΠΘ: Η Σύγκλητος έχει δώσει το ελεύθερο στην Αστυνομία να επεμβαίνει

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 15:06

Την παρέμβαση της Πολιτείας και της Αστυνομίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικάκ το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός του Αριστοτέλειο Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ζητεί ο πρύτανης του Ιδρύματος, Περικλής Μήτκας, κατόπιν και της επιστολής διαμαρτυρίας που απέστειλαν προς την πανεπιστημιακή κοινότητα και όλους τους αρμόδιους, φοιτήτριες και φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 96,5, ο πρύτανης του ΑΠΘ γνωστοποίησε πως εδώ και τέσσερα χρόνια «ζητάμε να φύγουν από τον χώρο» οι περιπλανώμενοι διακινητές ναρκωτικών, ενώ για τους  ιδιωτικούς φύλακες (σεκιούριτι) τους οποίους μισθώνει το ΑΠΘ, σημείωσε πως στην ουσία λειτουργούν ως θυρωροί και όχι αστυνόμοι.

«Πρέπει να αλλάξει η άποψη, που φαίνεται ότι έχει παγιωθεί, ότι στους χώρους του πανεπιστημίου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρύτανης για να προσθέσει: «Μπαίνει βέβαια η αστυνομία, κάνει συλλήψεις, αλλά δεν έχει λύσει το πρόβλημα», με αποτέλεσμα ο πανεπιστημιακός χώρος να έχει καταντήσει «σημείο ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών».

Όσο για το τι κάνουν οι Πρυτανικές Αρχές, ο κ. Μήτκας υπογράμμισε πως εκτός από την αυτοδίκαιη αστυνομική παρέμβαση  σε περίπτωση τέλεσης κακουργήματος, ειδικά «για τη διακίνηση ναρκωτικών η Σύγκλητος του ΑΠΘ, από τότε που επανήλθε ο νόμος για το άσυλο, με επανειλημμένες αποφάσεις της, έχει δώσει το ελεύθερο στην Αστυνομία να κινείται ακριβώς για να πατάξει τη διακίνηση ναρκωτικών».

Σε αυτό το πλαίσιο, «είμαστε διαρκώς σε επαφή με την Αστυνομία και με την Εισαγγελία. Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους, αλλά πιστέψτε με δεν ξέρω αν οι καθηγητές, ή οι φοιτητές πρέπει να αναλάβουν αυτό το έργο. Διαπιστώνουμε εμείς τη διακίνηση και καλούμε την Αστυνομία. Όχι όμως σε καθημερινή βάση. Πρέπει να μας απαλλάξετε από αυτό το πρόβλημα», είναι η ύστατη έκκληση που απευθύνει προς τις αρχές ο πρύτανης του ΑΠΘ, κάνοντας λόγο για μία κατάσταση που δεν τιμά κανέναν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...