323
|

Κλειστή η πρεσβεία του Καναδά μετά τους βανδαλισμούς του Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 11:24

Κλειστή η πρεσβεία του Καναδά μετά τους βανδαλισμούς του Ρουβίκωνα

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2018, 11:24

Κλειστή για το κοινό παρέμεινε τη Δευτέρα  η πρεσβεία του Καναδά, μετά την καταδρομική επίθεση των μελών του Ρουβίκωνα (μία ακόμη κατά ξένης διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Αθήνα).

Με ανάρτησή της στο Τwitter η πρεσβεία ενημερώνει ότι για προξενικά θέματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τις εργάσιμες ώρες στο τηλέφωνο 210-727-3400, ενώ παράλληλα ευχαριστεί τις ελληνικές αρχές για τη στήριξή τους έπειτα από το περιστατικό βανδαλισμού τα ξημερώματα.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας σχολιάστηκε με ειρωνικό και δηκτικό τρόπο από τη φωνή του Ρουβίκωνα στα social media Γιώργο Καλαϊτζίδη, που έγραψε στο Facebook: «Έχουν κλείσει σπίτια στην Χαλκιδική και όχι μόνο για μια μέρα».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρουβίκωνας επέλεξε να χτυπήσει την πρεσβεία του Καναδά, λόγω της στήριξης που παρέχει και την προώθηση των συμφερόντων της εταιρείας Eldorado Gold για τις εξορύξεις στη Χαλκιδική.

Αμεση ήταν η καταδίκη της επίθεσης από το υπουργείο Εξωτερικών που σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

 «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κτήριο της Πρεσβείας του Καναδά και που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις άριστες σχέσεις της χώρας μας με τον Καναδά, αλλά ούτε τους δεσμούς διαχρονικής φιλίας μεταξύ των λαών μας.

Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι υπαίτιοι να ταυτοποιηθούν, να εντοπισθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Οι «συλλογικότητες» του περιθωρίου εξακολουθούν αμέριμνες να χτυπούν ξένες πρεσβείες, αμαυρώνοντας διεθνώς την εικόνα του ελληνικού κράτος, παρατήρησε από την πλευρά του ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, επικρίνοντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που ακόμη συσκέπτεται για το πώς θα αντιμετωπίσει τους «Ρουβίκωνες».

«Στην ουσία, όμως, πίσω από τους ψεύτικους λεονταρισμούς, ακολουθείται σταθερά η ‘‘στοργική’’ πολιτική προς τους κουκουλοφόρους βανδάλους που εγκαινίασε ο κ. Τόσκας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Χαρακόπουλος.

Για μηδενική αντίδραση της κυβέρνησης απέναντι στις συνεχιζόμενος επιθέσεις του Ρουβίκωνα, έκανε λόγο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. «Το μόνο που απομένει είναι να ανοίξει στέκι και στο Μέγαρο Μαξίμου», αναφέρει ειρωνικά στο σχόλιό του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...