189
Ο Ζόραν Ζάεφ και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την υπογραφή της Συμφωνίας | Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προπαγανδιστικό βίντεο Τσίπρα: «Αυτή είναι η αλήθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 09:12
Ο Ζόραν Ζάεφ και ο Αλέξης Τσίπρας κατά την υπογραφή της Συμφωνίας
|Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Προπαγανδιστικό βίντεο Τσίπρα: «Αυτή είναι η αλήθεια για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιανουαρίου 2019, 09:12

Με πλάνα από την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών – αυτή τη φορά χωρίς τηλεφωνήματα με τον Ζόραν Ζάεφ – αλλά και με μια ρήση του Διονύσιου Σολωμού, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να πείσει την κοινή γνώμη υπέρ της συμφωνίας με τη γειτονική χώρα.

Μία ημέρα μετά το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, σε βίντεο η κυβέρνηση εξηγεί ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ιστορικό βήμα όχι μόνο για τις δύο χώρες και την ευρύτερη περιοχή, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη».

Στο βίντεο γίνεται αναφορά σε σημεία της Συμφωνίας, όπως τα σύμβολα, η γλώσσα, η χρήση του όρου «Μακεδονία» και η εθνικότητα. Επιπλέον τονίζεται η γεωπολιτική σημασία της Συμφωνίας και το πώς διασφαλίζεται η σταθερότητα στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Στο τέλος υπάρχει μια αναφορά στον Διονύσιο Σολωμό «που είπε “εθνικό είναι το αληθινό”», μια παράφραση της ακριβούς διατύπωσης από τον ποιητή όπως αυτή φαίνεται στο βίντεο («Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές»).

Την Κυριακή είχε προηγηθεί ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών με ερωτήσεις και απαντήσεις για τη Συμφωνία – κυρίως όμως τα θετικά της σημεία.

Η Συμφωνία αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...