394
| IntimeNews

Θεοδωράκης: Την άλλη εβδομάδα θα αποκαλύψω ποιος «σκότωσε» το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 18:22

Θεοδωράκης: Την άλλη εβδομάδα θα αποκαλύψω ποιος «σκότωσε» το Ποτάμι

Protagon Team Protagon Team 24 Ιανουαρίου 2019, 18:22

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η πρώτη ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στην ολομέλεια της Βουλής με την ιδιότητα του ανεξάρτητου βουλευτή.

Ο κ. Θεοδωράκης ξεκίνησε την ομιλία του με ένα ερώτημα. «Ποιος σκότωσε την ΚΟ του Ποταμιού» είπε και πρόσθεσε: «Στις κοινοβουλευτικές συνθήκες που ζούμε θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω σήμερα. Θα απαντήσω όμως την επόμενη εβδομάδα με στοιχεία. Γιατί οι 222 χιλιάδες ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».

Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέλυσε γιατί κατά τη γνώμη του η Συμφωνία των Πρεσπών είναι προς το συμφέρον της χώρας μας.

«Ποια θα είναι η επόμενη μέρα για τη Μακεδονία μας αν ψηφιστεί αυτή η συμφωνία; Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παύει η μονοπώληση του ονόματος Μακεδονία από τους γείτονές μας» σημείωσε.

«Εμείς οι Ελληνες είμαστε περήφανοι για τη Μακεδονία και την ιστορία της. Το λέω και ως βουλευτής Θεσσαλονίκης. Ομως η συντριπτική πλειοψηφία των λαών του κόσμου όταν ακούν Μακεδονία, ο νους τους πάει στην ΠΓΔΜ» συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως 140 χώρες έως τώρα έχουν αναγνωρίσει τη γείτονα ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Μετά τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα και τις μεταγραφές βουλευτών αρκετοί είναι αυτοί που μας καλούν να πούμε ”όχι” στη συμφωνία, ανεξαρτήτως αν είναι καλή. Εδώ να πω δυο λέξεις στον κ. Τσίπρα: την εθνική συνεννόηση τη θυμούνται όλοι στην πτώση τους, και εσείς δεν είστε εξαίρεση» υπογράμμισε.

Τόνισε δε πως η συμφωνία δεν δίνει τα πάντα. «Tο έχω πει ξανά, αν η χώρα είχε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ή αν η κυβέρνηση μας καλούσε γύρω από ένα τραπέζι, θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Το μεγάλο κέρδος είναι ότι η Ελλάδα επιβάλλει στους γείτονές μας μια σύνθετη ονομασία» σημείωσε, ενώ διερωτήθηκε ποια θα είναι η τύχη της χώρας αν οι βουλευτές πουν όχι στη συμφωνία. «Τότε θα πρέπει να ζήσουμε με ένα κράτος που θα συνεχίσει να λέγεται παντού και πάντα Μακεδονία – σκέτο».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε επιπροσθέτως πως επιδίωξη ενός συμβιβασμού έπρεπε να είναι πατριωτικός στόχος. «Σε περίπτωση απόρριψης της συμφωνίας, η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς. Θα συγκρουστούμε με την ΕΕ. Θα συγκρουστούμε με το ΝΑΤΟ. Θα συγκρουστούμε με τις ΗΠΑ» υποστήριξε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι η μη ψήφιση της Συμφωνίας μπορεί να φέρει την πτώση του «μετριοπαθούς» Ζόραν Ζάεφ και την άνοδο στην εξουσία του «ακραίου» Νίκολα Γκρούεφσκι.

«Το Ποτάμι μπορεί να έχασε την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά δεν θα χάσει το κέντρο του και τον προσανατολισμό του» ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...