566
Ο 46χρονος Τσενγκ «Τσάρλι» Σάεφαν κρατά την τεράστια εικονική επιταγή των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε | Oregon Lottery

ΗΠΑ: Καρκινοπαθής μετανάστης από το Λάος κερδίζει τζάκποτ 1,3 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 13:55
Ο 46χρονος Τσενγκ «Τσάρλι» Σάεφαν κρατά την τεράστια εικονική επιταγή των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε
|Oregon Lottery

ΗΠΑ: Καρκινοπαθής μετανάστης από το Λάος κερδίζει τζάκποτ 1,3 δισ. δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 30 Απριλίου 2024, 13:55

Εδώ και αρκετές εβδομάδες, ο Τσενγκ «Τσάρλι» Σάεφαν έπεφτε για ύπνο με μια λίστα αριθμών κάτω από το μαξιλάρι του. Αυτή η ρουτίνα του πριν τον ύπνο ευθύνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, για την επιτυχία του στο τζάκποτ του λαχείου Powerball, που του απέφερε το εξωφρενικό ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων (1,21 δισ. ευρώ).

Ο 46χρονος μετανάστης από το Λάος, που διαγνώστηκε με καρκίνο, και η 37χρονη σύζυγός του, Ντουανπέν, σκοπεύουν να μοιραστούν τα κέρδη τους από τον νικητήριο λαχνό που αγόρασαν στο Πόρτλαντ της πολιτείας του Ορεγκον με την 55χρονη φίλη τους, Λάιζα Τσάο, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου.

Οι τρεις τους επέλεξαν να μοιραστούν μια εφάπαξ, συνδυασμένη πληρωμή σε μετρητά, ύψους 621 εκατομμυρίων δολαρίων (579 εκατ. ευρώ) –που ανέρχεται στα 422 εκατομμύρια δολάρια (393,34 εκατ. ευρώ) μετά από τους φόρους– αντί για το πλήρες ποσό του τζάκποτ που καταβάλλεται ετησίως για 30 χρόνια.

Ο Σάεφαν, ο οποίος ζει στο Πόρτλαντ, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα ότι προσευχήθηκε για μια νίκη στο λαχείο μόλις οι γιατροί του τον ενημέρωσαν πρόσφατα ότι ο καρκίνος του, με τον οποίο είχε διαγνωστεί αρχικά πριν από οκτώ χρόνια, είχε επιστρέψει.

Τις εβδομάδες πριν την κλήρωση της 6ης Απριλίου, ο Σάεφαν έγραψε τους αριθμούς του λαχείου –από το 1 έως το 69– σε κομμάτια χαρτιού και τα τοποθέτησε κάτω από το μαξιλάρι του. Την ημέρα αγοράς του νικητήριου λαχνού του, έπαιξε τα νούμερα που παρέμειναν κάτω από το μαξιλάρι. «Εκανα μια γρήγορη επιλογή. Ο Θεός διάλεξε για μένα», λέει.

Ο άνδρας αποκαλύπτει ότι ο ίδιος, η σύζυγός του και η φίλη τους αγόρασαν 20 λαχνούς τη νύχτα της κλήρωσης του τζάκποτ του παναμερικανικού λαχείου Powerball. Το ίδιο βράδυ πήγε σε ένα πάρτι και δεν έλεγξε τους λαχνούς του μέχρι το επόμενο πρωί στο σπίτι του με την οικογένειά του. «Είδα τον νικητήριο λαχνό, πήρα μια βαθιά ανάσα και τους είπα “είμαστε πλούσιοι”», λέει.

Συμπληρώνει ότι το ποσό που κέρδισε θα εξασφαλίσει το οικονομικό μέλλον της οικογένειάς του, καθώς θα τους επιτρέψει να αγοράσουν ένα σπίτι και να προσλάβουν έναν καλό γιατρό για τον ίδιο. «Αισθάνομαι ευλογημένος με αυτή τη νίκη», λέει ο Σάεφαν. «Προσευχόμουν για μια ευλογία και οι προσευχές μου εισακούσθηκαν. Η ζωή μου έχει αλλάξει».

Ο 46χρονος επικοινώνησε με την Τσάο, οικογενειακή φίλη από το Μιλγουόκι που είχε συνεισφέρει 100 δολάρια για την αγορά των νικητήριων λαχνών, μόλις συνειδητοποίησε ότι είχε στην κατοχή του τα σωστά νούμερα. Τη ρώτησε «τι κάνεις αυτή τη στιγμή;» και του απάντησε ότι ήταν καθ’ οδόν για τη δουλειά της. «Της είπα, “δεν χρειάζεται να πας στη δουλειά σου τώρα”», αποκαλύπτει.

Ο Σάεφαν εξηγεί ότι η απόφασή του να πάρει το εφάπαξ ποσό ήταν εύκολη, λόγω της διάγνωσης του καρκίνου του. Γεννημένος στο Λάος το 1977, πέρασε έξι χρόνια στην Ταϊλάνδη πριν καταφθάσει στο Πόρτλαντ το 1994. Πριν διαγνωστεί με την επάρατο κατασκεύαζε ανταλλακτικά αεροπλάνων για μια αεροδιαστημική εταιρεία.

Ο νικητήριος λαχνός με τα νούμερα 22, 27, 44, 52, 69 και 9, πουλήθηκε στο παντοπωλείο Plaid Pantry του βόρειου Πόρτλαντ. Το κατάστημα αναμένεται να λάβει ένα ποσό ύψους 100.000 δολαρίων (93.210 ευρώ), ως αμοιβή για την πώληση του τυχερού λαχείου.

Ο Σάεφαν εμφανίστηκε για να διεκδικήσει το έπαθλο αμέσως, αλλά χρειάστηκαν κάποιες ημέρες ελέγχου των στοιχείων του από την Λοταρία του Ορεγκον πριν την πληρωμή του ποσού που είχε κερδίσει. Σύμφωνα με τους κανόνες της ρυθμιστικής αρχής λαχειοφόρων αγορών της πολιτείας, οι νικητές του Powerball πρέπει να συμφωνήσουν να αναγνωριστούν δημόσια για να διεκδικήσουν το έπαθλο τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...