1791
Αέρας ανανέωσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ εν όψει της τριπλής κάλπης του 2019 | ΙΝΤΙΜEnews

Μητσοτάκης: «Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2018, 13:34
Αέρας ανανέωσης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα ψηφοδέλτια της ΝΔ εν όψει της τριπλής κάλπης του 2019
|ΙΝΤΙΜEnews

Μητσοτάκης: «Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας» [βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 16 Δεκεμβρίου 2018, 13:34

«Η νίκη της ΝΔ θα είναι η νίκη της φωτεινής Ελλάδας», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του με την οποία έκλεισε τις εργασίες του 12ου Συνεδρίου του κόμματος,  διαμηνύοντας ότι η ΝΔ είναι έτοιμη να ενώσει όλους τους Έλληνες όπως έκανε σε κάθε προηγούμενη εκλογική της νίκη. «Πυξίδα μας είναι πάντα το εθνικό συμφέρον», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους.

Για μία ακόμη φορά ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε ότι η νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι νίκη όλων των Ελλήνων, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το 2019 θα είναι ένα πολύ καλό έτος για το κόμμα και την Ελλάδα.

«Σήμερα, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές η Νέα Δημοκρατία οφείλει να καλέσει δίπλα της όλους τους Έλληνες, όποια πολιτική τοποθέτηση κι αν είχαν αυτοί στο παρελθόν. Οι Έλληνες είμαστε λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Η παράταξή μας, συνεπώς, ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους πολίτες και το μυαλό της σε κάθε γόνιμη ιδέα.

»Στις μάχες που έρχονται, καλώ σε συστράτευση όλους τους παλαιούς συμμαχητές που για κάποιους λόγους μας εγκατέλειψαν στην πορεία. Απευθύνομαι, επίσης, στους ψηφοφόρους και των άλλων δημοκρατικών κομμάτων για να τους πω ότι οι διαφορές μας είναι πολύ μικρότερες από την κοινή απειλή της οικονομικής καταστροφής, από τη σκιά του κυνισμού κι από την παρακμή όπου οδηγεί τη χώρα η πολιτική της χυδαιότητας. Και, βέβαια, δίνω το σύνθημα της κινητοποίησης σε όλους εμάς», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η αλλαγή, για την οποία διψάει η κοινωνία, έρχεται. Ξέρω ότι θα είστε όλοι παρόντες στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Ξέρετε πως θα νικήσουμε αλλά ότι αυτό δεν φτάνει», σημείωσε. «Αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσει η χώρα να νικήσει τα εμπόδια που συσσωρεύθηκαν και να ανταποκριθούμε στις επερχόμενες προκλήσεις».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, η Νέα Δημοκρατία «μπορούσε πάντα να χωρέσει τις ανησυχίες, τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες μιας Ελλάδας που ξέρει να κερδίζει. Και που μπορεί να προχωρά μπροστά παρά τις αντιξοότητες αλλά και παρά τις αντιστάσεις δυνάμεων που παραδίδονται στις χειρότερες παρορμήσεις της πολιτικής. Που δεν είναι άλλες από τον λαϊκισμό και την κάθε είδους ιδιοτέλεια της εξουσίας. Σε αυτό το δίπολο οφείλεται, άλλωστε, και η ευτέλεια της διακυβέρνησης της χώρας από το παρακμιακό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου».

Λυτρωτικές οι εκλογές

«Η μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών θα είναι λυτρωτική για την Ελλάδα και νικηφόρα για τη Νέα Δημοκρατία», υπογράμμισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «αλλά το μέγεθος αυτής της νίκης βρίσκεται στα δικά σας χέρια», τόνισε απευθυνόμενος στους συνέδρους.

«Είναι σίγουρο», εκτίμησε,  «ότι στο δρόμο προς τις κάλπες θα δεχτούμε ύπουλες επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση θα προσπαθεί να αποκρύψει τα σκάνδαλα, τις αστοχίες και τις αποτυχίες της. Η προπαγάνδα και η συκοφαντία θα είναι στην ημερήσια διάταξη, μαζί με καινούργιες απόπειρες να χειραγωγηθεί η Δικαιοσύνη και να υπηρετήσει παιχνίδια εντυπώσεων.

»Το απαράδεκτο σύνθημα “ή εμείς ή αυτοί” θα επιστρατευτεί ξανά για να διχάσει. Και είναι βέβαιο ότι ένα νέο δίχτυ από ψεύτικες υποσχέσεις θα τυλίξει και πάλι τους πολίτες, καθώς κομματικά ρουσφέτια θα ανοίξουν νέες πληγές στο πολύπαθο Δημόσιο.

»Μάταιος κόπος. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι εδώ για να αποκαλύπτει το αληθινό κυβερνητικό πρόσωπο, πίσω από τους ρόλους και τα προσωπεία, που θα αλλάζει. Θα δείχνει τις βαθιές ρυτίδες του χθες, πίσω από τη μάσκα του δήθεν νέου. Θα αποδεικνύει την ανικανότητα όσων μιλούν πολύ και εργάζονται λίγο. Και θα εκθέτει αυτούς που μιλούν για αξιοπρέπεια, αλλά πράττουν ως πρόθυμοι να αποδεχθούν ό,τι τους ζητηθεί. Αυτούς που επικαλούνταν ένα τάχα “ηθικό πλεονέκτημα”, το οποίο κάθε μέρα συντρίβεται πάνω στον κυκεώνα που παράγει η παρέα του Μαξίμου».

Για Πετσίτη

Από την ομιλία του προέδρου της ΝΔ δεν έλειψε η αναφορά στις αποκαλύψεις για τον μυστικοσύμβουλο του Μαξίμου, Μανώλη Πετσίτη:

«Με θράσος πλέον ‘φυτεύονται’ σύμβουλοι του κ. Τσίπρα. Και το κουβάρι των σκανδάλων μόλις έχει αρχίσει να ξετυλίγεται», σημείωσε. Αλλά όπως επεσήμανε, «η  μεγαλύτερη όμως ζημιά που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία. Η εργατικότητα, το φιλότιμο, η προκοπή, η αλληλεγγύη. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς. Συνειδητά χαμηλώνουν τον πήχη των ονείρων μας. Γιατί θέλουν, τελικά, να συμβιβαστούμε με μια κοινωνία χωρίς φιλοδοξία για προκοπή και ευημερία. Με ένα φτωχό κράτος που θα μοιράζει λίγα επιδόματα και ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις στο Δημόσιο».

«Η Ελλάδα» όμως, διεμήνυσε, «δεν μπορεί να πληρώσει την καθολική αποτυχία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει καλύτερα. Μπορεί καλύτερα. Μπορούμε – γιατί είμαστε όλοι μαζί και όλοι μαζί θα πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον».

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε όλους να αναδείξουν «με στοιχεία τους αληθινούς υπεύθυνους για το σημερινό οικονομικό και κοινωνικό ναυάγιο. Να αποκαλύψουμε την ανικανότητα, την υποκρισία και τον κυνισμό του κ. Τσίπρα και του ανεκδιήγητου συνεταίρου του στην εξουσία, του Πάνου Καμμένου. Και, χωρίς να αρνούμαστε και δικές μας αδυναμίες, να τον πείσουμε πως πρώτοι εμείς ξέρουμε πώς να τις ξεπεράσουμε».

Σφυροκόπημα σε ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε με δριμύτητα στον Πρωθυπουργό κάνοντας και τις αναγκαίες συγκρίσεις μεταξύ του Συνεδρίου της ΝΔ και της κομματικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.:

«Όλοι είδαν τις διαφορές ανάμεσά στην ατμόσφαιρα του Συνεδρίου μας και στη θλίψη και τη μιζέρια της αντισυγκέντρωσης που έστησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Από τη μια ένα ανοιχτό συνέδριο κι από την άλλη μια αστυνομοκρατούμενη κλειστή εκδήλωση όπου οι ένστολοι ήταν περισσότεροι από τους κομματικούς.

»Η κοινωνία όμως ήταν απούσα από τη συγκέντρωση του κ. Τσίπρα. Μια κοινωνία που παρακολουθεί παγωμένη και οργισμένη τους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα. Μια κοινωνία που δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι των επιδομάτων που έχει ξεκινήσει μια κυβέρνηση. Μια κοινωνία αρνητική στον πολιτικό σχεδιασμό μιας κυβέρνησης που πάει να ξαναβάλει τη χώρα στις μυλόπετρες ενός διχασμού. Ενός διχασμού που παραπέμπει στο χειρότερο παρελθόν», παρατήρησε ο αρχηγός της ΝΔ και κάλεσε ξανά τους πολίτες να κρατήσουν ψηλά το εθνικό φρόνημα, με υπευθυνότητα.

Το σίγουρο είπε, είναι ότι αυτή η κυβέρνηση “πρέπει να φύγει, γιατί πήγε τη χώρα χρόνια πίσω” και ακολούθησε ένα ανηλεές σφυροκόπημα για το θέμα της Μακεδονίας:

«Δεν σώσατε καμία Μακεδονία. Το μόνο που κάνατε είναι να δώσετε μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους γείτονες μας. Είπατε ναι εκεί που όλοι οι άλλοι είχαν το σθένος να πουν όχι. Και βάλατε τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απέναντί σας για να εξασφαλίσετε κάποια ψήγματα από τη ρημαγμένη αξιοπιστία σας. Σταματήστε να προσβάλλετε τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες. Σταματήστε να χαρακτηρίζετε ακροδεξιό και εθνικιστή όποιον διαφωνεί με την πολιτική σας. Θα ξαναπώ ότι η Ν.Δ στέκεται απέναντι στην εθνική υποχώρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και θα ζητήσω από κάθε συμπολίτη μας να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα, αλλά με δημοκρατική ευθύνη και ωριμότητα. Μόνο που η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας ντροπής που κρατάει τέσσερα χρόνια».

Αφού τέλος απαρίθμησε τις καταστροφικές πολιτικές και επιλογές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο μέτωπο της οικονομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να υπογραμμίσει πως η  μεγαλύτερη ζημιά “που κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του” είναι η συνειδητή υπονόμευση των αξιών που έκαναν αυτή τη χώρα σπουδαία.

Για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης

Στον αντίποδα, με σύνθημα «λιγότεροι φόροι και εισφορές, έκρηξη επενδύσεων και νέες δουλειές», εκείνος μίλησε για «αμοιβές συνδεδεμένες με την ανάπτυξη και διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό. Εγγυημένο εισόδημα σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες, αφορολόγητο 1.000 ευρώ στο κάθε παιδί, αλλά και ενίσχυση 2.000 ευρώ για κάθε Ελληνόπουλο που θα έρχεται στη ζωή».

Και όλα αυτά, όπως είπε, «σε μία Ελλάδα με κανόνες και με ασφάλεια. Με πανεπιστήμια -δημόσια και ιδιωτικά- ελεύθερα από ναρκωτικά και μολότοφ. Και με γειτονιές ανοιχτές στους κατοίκους τους. Με ευκαιρίες για όλους. Κυρίως για τους νέους που έμειναν εδώ, αλλά και εκείνους που έφυγαν και στο εξής θα ψηφίζουν για το μέλλον της πατρίδας τους από τον μόνιμο τόπο διαμονής τους. Και με ένα Κράτος Δικαίου, όπου οι νόμοι θα εφαρμόζονται από μία πραγματικά ανεξάρτητη Δικαιοσύνη κι από ένα Δημόσιο δίπλα στον πολίτη και όχι απέναντί του».

Στο σημείο αυτό στάθηκε στην ανάγκη αναγέννησης της κινητήριας δύναμης που ακούει στο όνομα “μεσαία τάξη”, τονίζοντας ότι χωρίς αυτή δεν υπάρχει ευημερία, ούτε κοινωνική ειρήνη και συνοχή.

Αέρας ανανέωσης στα ψηφοδέλτια

Στην καταληκτική του ομιλία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ανανέωσης της Νέας Δημοκρατίας προαναγγέλλοντας ότι στις 10 Ιανουαρίου, κλείνοντας τρία χρόνια στην ηγεσία του κόμματος, θα ανακοινώσει λίστα με δεκάδες νέους υποψήφιους,που προέρχονται από ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας, αλλά και το Μητρώο Στελεχών.

«Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι νεο-εισερχόμενοι στην πολιτική», ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Συμβολίζουν ατομικά ο καθένας και η καθεμία, αλλά και συλλογικά όλοι μαζί, όχι μόνο την ανανέωση αλλά και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία. Γιατί η Νέα Δημοκρατία αλλάζει και μεγαλώνει. Για να σπάσουμε αυτή την εικόνα ότι άλλο κόμμα άλλο κοινωνία. Είναι ένα μεγάλο δέντρο με βαθιές ρίζες και με νέα κλαδιά που διαρκώς απλώνονται.»

Στόχος, τόνισε, ο συνδυασμός έμπειρων και νέων στελεχών που θα δείχνουν προς το μέλλον και θα πιστοποιούν και την ανανέωση του κόμματος και δεύτερον να δοθεί ο χρόνος οι πολίτες να τους γνωρίσουν μέχρι τη διπλή κάλπη των αυτοιδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών του ερχόμενου Μαΐου, αλλά και αυτή των εθνικών εκλογών, όποτε και αν γίνουν μέχρι το φθινόπωτο του 2019.

Πρόκειται για πρόσωπα που πολιτεύονται για πρώτη φορά και δεν έχουν ζητήσει ξανά την ψήφο των πολιτών

Στην Πειραιώς, υπενθυμίζεται, έχουν προαναγγείλει εδώ και μήνες ότι το πρώτο κύμα νέων υποψηφίων θα αποτελείται από τριάντα γυναίκες, που δεν έχουν πολιτευτεί ξανά στο παρελθόν. Θα ακολουθήσουν άλλοι τριάντα υποψήφιοι κάτω των 40 ετών. Πολλά από αυτά τα πρόσωπα, μάλιστα, προέρχονται από χώρους της επιστήμης, της καθημερινής εργασίας και δεν είχαν ποτέ σχέση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Παραμένει γραμματέας ο Αυγενάκης

Στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης την  απόφασή του να προτείνει την παραμονή του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του γραμματέα της ΝΔ.

«Σήμερα εκλέγουμε με ανοικτές διαδικασίες τη νέα Πολιτική Επιτροπή και θα εισηγηθώ ο Λευτέρης Αυγενάκης να παραμείνει στη θέση του γραμματέα για να μας οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές του 2019», ανέφερε ο πρόεδρος τη ΝΔ.

Αναμέτρηση δύο κόσμων

Όσο για το διακύβευμα των επόμενων εκλογών, σημείωσε πως δεν πρόκειται  απλά για μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο κόμματα.

«Θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι: Από την μία πλευρά, η αλήθεια, η ευθύνη και το μέτρο. Και από την άλλη ο λαϊκισμός, τα ψέματα και ο τυχοδιωκτισμός. Θα συγκρουστούν οι αρχές της Ευρώπης, της Δημοκρατίας και του νέου Πατριωτισμού με τα πειράματα της δήθεν αριστερής ιδεοληψίας, του αυταρχισμού και άκρατου λαϊκισμού. Και θα αναμετρηθούν τα ρεαλιστικά σχέδια για προκοπή και ανάπτυξη με τα συνθήματα της καθήλωσης και της μιζέριας.

»Θα αναμετρηθούν όμως και πρόσωπα. Ηγετικές ομάδες αλλά και αρχηγοί. Αν πιστεύετε όχι απλά ότι αξίζουμε καλύτερα αλλά μπορούμε πολύ καλύτερα από την σημερινή παρακμή, δώστε μου τη δύναμη να ηγηθώ μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας να αλλάξουμε τη χώρα μας», κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παρακολουθείστε την ομιλία Μητσοτάκη στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...