973
Ο Πάνος Καμμένος στην τελευταία του παρουσία στη Βουλή. Οταν ο Αλ. Τσίπρας απουσίαζε | George Vitsaras / SOOC

Ο Καμμένος αδειάζει Τσίπρα: Πιθανόν όλες οι εκλογές μαζί τον Μάιο

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2018, 23:42
Ο Πάνος Καμμένος στην τελευταία του παρουσία στη Βουλή. Οταν ο Αλ. Τσίπρας απουσίαζε
| George Vitsaras / SOOC

Ο Καμμένος αδειάζει Τσίπρα: Πιθανόν όλες οι εκλογές μαζί τον Μάιο

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2018, 23:42

Την προηγούμενη φορά, όταν ο Πάνος Καμμένος είπε ότι θα παραιτηθεί από υπουργός Αμυνας όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή (εδώ), ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν το άκουσε —ήταν στις Βρυξέλλες και προφανώς εκεί δεν φτάνουν τα νέα. Τώρα όμως; Διότι τώρα ο κ. Καμμένος αδειάζει τον Πρωθυπουργό σε ένα από τα βασικότερα αφηγήματά του, ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθούν όλες οι εκλογές μαζί, δηλαδή σε έξι μήνες, τον Μάιο. Θέτει μάλιστα το κόμμα σε προεκλογική ετοιμότητα από τον Ιανουάριο.

Ολα αυτά έγιναν σε ομιλία του στην έναρξη των εργασιών του 3ου τακτικού Συνεδρίου της Νεολαίας ΑΝΕΛ. Ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι πιθανόν να διεξαχθούν όλες οι εκλογές μαζί υπονοώντας τον Μάιο, οπότε έχουν οριστεί οι ευρωεκλογές και οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές, ενώ σε ό,τι αφορά τους ΑΝΕΛ , είπε πως θα δώσουν ιδιαίτερο βάρος στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Καμμένος ήταν αισιόδοξος. Παραβλέποντας ότι το κόμμα του δεν ξεπερνά σε καμία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 3%, το όριο δηλαδή της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, ανέφερε ότι στις 10 Ιανουαρίου 2019 ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία των ΑΝΕΛ με στόχο, όπως είπε, «όχι μόνο να είμαστε ρυθμιστές, αλλά η μεγάλη δύναμη που θα αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης του τόπου».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως επέφερε διχασμό και είχε αρνητικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα και επανέλαβε ότι αν έλθει στη Βουλή τότε οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία, ενώ πρόσθεσε για μία ακόμη φορά ότι θα θέσει και ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, καθώς δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιήσει τους Ανεξ. Έλληνες.

Τόνισε πως αν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της ΠΓΔΜ, «ήλθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε πάντως ότι οι Ανεξ. Ελληνες δεν θα ψηφίσουν πρόταση μομφής από την ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη σε τέτοια θέματα να συνομιλεί με την διεθνή κοινότητα, με αυτούς που διαφωνεί αλλά και με τους συμμάχους της, προσθέτοντας ότι οι ΑΝΕΛ είχαν συμφωνήσει να διαπραγματευτεί για το θέμα της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών, αλλά «λύση η οποία θα περιέχει τον όρο Μακεδονία σε σύνθετη ονομασία δεν αποδεχόμαστε και δεν ψηφίζουμε».

«Οι διαβεβαιώσεις που είχαμε ήταν ότι θα γίνει ο διάλογος, αλλά επειδή είναι γνωστές οι θέσεις και ο αλυτρωτισμός της άλλης πλευράς ο διάλογος θα πήγαινε κάποια χρόνια μετά, διότι αυτοί δεν έχουν αλλάξει όπως απεδείχθη και όπως εμείς ισχυριζόμαστε. Τι να τα κάνεις τα χαρτιά και τις συμφωνίες όταν κάθε μέρα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων βγαίνει και λέει για “μακεδονική” μειονότητα και ότι το “βόρεια” θα το σβήσουμε από μόνοι μας. Εμείς τους ξέρουμε γιατί γνωρίζουμε τις διαπραγματεύσεις εδώ και 30 χρόνια και αυτό που είπαμε ήταν ότι δεν θα πρέπει να φανεί η Ελλάδα σαν εκείνον που δεν συζητά, αλλά σαν εκείνον που συζητά, έχει δίκιο και δεν βρίσκει το δίκιο της ακριβώς γιατί η άλλη πλευρά κάθεται στις εμμονές του Τίτο και του Μουσολίνι» είπε ο κ. Καμμένος.

Κάλεσε ακόμα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που όπως είπε «έγινε μακεδονομάχος», να δεσμευθεί δημόσια ότι «δεν θα δεχθεί καμία λύση που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία» και ότι θα καταργήσει ότι έχει συμφωνηθεί».

Όσοι διαφωνούν να παραδώσουν την έδρα τους

Ακόμη, ο κ. Καμμένος κάλεσε όσους διαφωνούν να παραδώσουν την έδρα τους, «διαφορετικά θα είναι αποστάτες ή προδότες» και εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «δεν θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτιά του υποψήφιοι από τους ΑΝΕΛ».

Νωρίτερα, υπενθύμισε, ότι «δεν είναι τυχαίο πως όσοι εγκατέλειψαν τους Ανεξάρτητους Έλληνες εξαφανίστηκαν», επαναλαμβάνοντας «ας φύγουν όσοι νομίζουν ότι ήλθαν στους ΑΝΕΛ για καρέκλα, προσδεθείτε γιατί θα φύγετε με τις κλωτσιές».

«Αρκετούς κάναμε φίρμες, έρχεται νέο αίμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ παρά το γεγονός ότι το κόμμα του δεν ξεπερνά το όριο του 3% σε καμία από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, εκτίμησε ότι οι ΑΝΕΛ θα είναι ρυθμιστές της πολιτικής ζωής για πολλά χρόνια.

Είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν εξέλεξε ο λαός

Ανέφερε ότι κριτική στους ΑΝΕΛ και διαπιστώσεις για τον επερχόμενο «πολιτικό θάνατό τους» ασκούν οι δημοσκόποι για τους οποίους είπε ότι «δεν έχουν καμία σχέση με την επιστημοσύνη, έχουν συνέχεια στους δημοσιογράφους που τα αρπάζουν από τα μαύρα ταμεία των κομμάτων» και χαρακτήρισε τους δημοσκόπους που «διαψεύσαμε επί πέντε εκλογικές μάχες, ως «καφετζούδες της πολιτικής που θα τους τσακίσουμε».

Συμπεριέλαβε στους ασκούντες κριτική στους ΑΝΕΛ, την Ντόρα Μπακογιάννη στην οποία «ανήκει ο όρος «Βόρεια Μακεδονία» και τον Νίκο Κοτζιά «ο οποίος ηγείται του «Πράττω», ενός κόμματος VIP όπως ο κ. Κοτζιάς, που δεν έχει κατέβει σε εκλογές, περιμένει να διοριστεί».

«Αυτός ο τύπος με αυτό το απόκομμα που δεν ξέρω που βρίσκει τα λεφτά, βγαίνει και κάνει κριτική στους ΑΝΕΛ. Του απαντώ ευθέως και καθαρά: είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν τους εξέλεξε ο λαός».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η κυβέρνηση αυτή που «υπάρχει γιατί υπάρχουν οι ΑΝΕΛ», «μόνο καλά έχει κάνει» και πρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ ήταν εκείνοι που μίλησαν για συμμαχίες με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας και των αποθεμάτων φυσικού αερίου και υπογράμμισε ότι στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει η «μεγαλύτερη τράπεζα» φυσικού αερίου.

Σημείωσε ακόμα ότι οι ΗΠΑ ρίχνουν βάρος στην Ελλάδα έναντι της Τουρκίας ενώ ταυτόχρονα η χώρα είναι ο κύριος συνομιλητής των ΗΠΑ, Ρωσίας και ΕΕ.

«Δεν κάναμε κωλοτούμπες και όταν αλλάξαμε πολιτική σε ένα θέμα, την αλλαγή αυτή την ενέκρινε ο ελληνικός λαός, ήλθε η ώρα να εισπράξουμε από τον λαό το καλό που κάναμε» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ τάχθηκε υπέρ της αλλαγής του άρθρου 16 του Συντάγματος και της λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων υπό συνεχή κρατικό έλεγχο, καθώς και υπέρ της αλλαγής του φορολογικού συστήματος ώστε να προσελκυθούν επενδύσεις.