293
Ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ | YouTube

Αδωνις: «Δεν θα έχουμε ξανά lockdown στο μέλλον»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 16:04
Ο υπουργός Ανάπτυξης στην τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ
|YouTube

Αδωνις: «Δεν θα έχουμε ξανά lockdown στο μέλλον»

Protagon Team Protagon Team 18 Μαΐου 2020, 16:04

Την (ριψοκίνδυνη) εκτίμηση ότι «δεν θα έχουμε ξανά lockdown στο μέλλον» έκανε, μιλώντας τη Δευτέρα στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Αναπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης.

«Πάμε καλά, είμαστε καλά προετοιμασμένοι και δεν θα έχουμε ξανά lockdown», υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, σπεύδοντας να σημειώσει πως αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο στις παραλίες ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την Ελλάδα.

Και αυτό διότι, όπως ανέφερε, περάσαμε την εικόνα ότι άνοιξαν οι παραλίες μας και μάλιστα με τάξη, ο ξένος Τύπος είδε το άνοιγμα των παραλιών και έγιναν αφιερώματα σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Οσο για την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ αλλά και μουσικής στις οργανωμένες παραλίες, ο υπουργός αρκέστηκε να πει ότι με το άνοιγμα τους δεν θα μπορούσαμε να πάμε κατευθείαν σε πλήρη απελευθέρωση. Επρεπε πρώτα, τόνισε, να ελέγξουμε ότι τηρούνται οι κανόνες.

Για τα καταστήματα εστίασης που πρόκειται να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα, 25/5, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι το σχέδιο που εκπόνησε το υπουργείο Ανάπτυξης, προβλέπει ειδικές ρυθμίσεις για τις πληγείσες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, ειδικές ρυθμίσεις προβλέπονται για όσα καταστήματα είναι περίκλειστα και δεν έχουν παράθυρα για να αερίζονται, ώστε να χρησιμοποιούν τον εσωτερικό χώρο.

Σύμφωνα με τα μέτρα που τέθηκαν, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν, το λιγότερο στο 80% της παλιάς τους δυναμικότητας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις με την παραχώρηση του δημοσίου δρόμου θα έχουν πολύ πάνω από το 110%, έως και 160%, της προηγούμενης δυναμικότητάς τους.

Στην συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε εξάλλου πως δεν θα συνεχιστεί η μείωση ενοικίου στο 60% παρά μόνο στις επιχειρήσεις που μένουν κλειστές με κρατική εντολή».

Στη συντριπτική τους πλειονότητα, τα καταστήματα εστίασης  θα ανοίξουν στις 25 Μαΐου και πλέον όλη η δουλειά της κυβέρνησης είναι να πάρει μπρος ο τουρισμός, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, παραπέμποντας στις σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν μέσα στις επόμενες ημέρες,

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...