355
Ο επί 7 χρόνια δήμαρχος του Σαν Σόσιο Μπαρονία προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές πως η πόλη του είναι αξιόλογη επένδυση | Francesco Garofalo/Facebook

Ποιος δήμαρχος «πουλάει» την πόλη του μέσω facebook;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2016, 20:34
Ο επί 7 χρόνια δήμαρχος του Σαν Σόσιο Μπαρονία προσπαθεί να πείσει τους επενδυτές πως η πόλη του είναι αξιόλογη επένδυση
|Francesco Garofalo/Facebook

Ποιος δήμαρχος «πουλάει» την πόλη του μέσω facebook;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουνίου 2016, 20:34

«Ζητείται πλούσιος, κινέζος επενδυτής να έρθει και να αναλάβει την πόλη». Αυτή ήταν η – μέσω facebook – ανακοίνωση του δημάρχου της πόλης Σαν Σόσιο Μπαρόνια, στη νότια Ιταλία. Ο Φραντσέσκο Γκαροφάλο, δήμαρχος εκεί επί 7 χρόνια, σκέφτηκε πως έτσι θα μπορούσε να βελτιώσει τα πενιχρά οικονομικά του δήμου και να ενισχύσει τα άδεια ταμεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Independent.

Μάλιστα, για να προσδιορίσει το κόστος της επένδυσης, συμπλήρωσε με μπόλικο χιούμορ πως «θα είναι ελαφρώς χαμηλότερο από εκείνο των ποδοσφαιρικών συλλόγων των Ιντερ και Μίλαν». Διευκρινίζοντας πως με χαρά θα συνεχίσει να διατελεί δήμαρχος ανεξάρτητα από τον «αγοραστή», όπως αναφέρει η ιταλική έκδοση της εφημερίδας Local.

Φρόντισε μάλιστα να δελεάσει περισσότερο τους εν δυνάμει επενδυτές, αναφέροντας πως θεωρεί την πόλη «μια πολύ κερδοφόρα επιχείρηση», με φυσικό πλούτο και αξιόλογες προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης.

Και μπορεί τούτη η προσπάθεια του Γκαροφάλο να είναι κυρίως μια χιουμοριστική δήλωση παρά ρεαλιστική πρόσκληση, μα τονίζει με κραυγαλέο τρόπο τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι στις περισσότερες μικρές ιταλικές πόλεις. Και αυτός ακριβώς ήταν ο αρχικός στόχος του.

«Το κόστος της πόλης θα είναι ελαφρώς χαμηλότερο από εκείνο των ποδοσφαιρικών συλλόγων της Ιντερ και Μίλαν», συμπλήρωσε με μπόλικο χιούμορ

«Δεν σκοπεύω, ασφαλώς, να πουλήσω τη γη μου», ξεκαθάρισε με δηλώσεις στην εφημερίδα Ιl Fato Quotidiano. «Θέλω μόνο να τραβήξω τα βλέμματα και φυσικά να εξασφαλίσω τα κονδύλια που έχουν ανάγκη οι δημότες. Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, που ακόμα και το κλείσιμο μιας τρύπας στο οδόστρωμα ή το κούρεμα του γκαζόν φαντάζουν πολυτέλειες».

56341512
Για την όμορφη ιταλική πόλη ακόμα και πιο απλές επισκευές φαντάζουν πολυτέλειες, εξαιτίας των άδειων δημοτικών ταμείων (geolocation.ws)

Η καταχώρηση της αγγελίας έγινε με την ελπίδα να κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον δήμο. Δεν ήταν κίνηση παρορμητική, προέκυψε μετά από ανησυχία, περίσκεψη και κυρίως αγωνία για τα άλυτα προβλήματα της πόλης λόγω έλλειψης ρευστότητας. Είναι, στην ουσία, μια διαφορετική καταγγελία για την υποχρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρόβλημα κοινό στις περισσότερες χώρες της νότιας Ευρώπης.

Πρόσθεσε, τέλος, πως είναι ανοιχτός σε νέους επενδυτές, ενώ σχεδιάζει να εξασφαλίσει και (δωρεάν) διαφημιστικό χώρο σε εφημερίδες για την καλύτερη προώθηση της πόλης του!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...