273
Ιδού η μικροσκοπική αλλά μυστηριώδης τρύπα | Twitter

Ποιος άνοιξε την τρύπα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 07:30
Ιδού η μικροσκοπική αλλά μυστηριώδης τρύπα
|Twitter

Ποιος άνοιξε την τρύπα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό;

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2018, 07:30

Μπορεί να έκλεισε η μικροσκοπική αλλά ανησυχητική τρύπα που εντοπίστηκε την περασμένη εβδομάδα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τώρα όμως ανοίγει ο κύκλος των ερευνών για την προέλευσή της.

Πόσο μάλλον που η ρωσική διαστημική υπηρεσία αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιος άνοιξε σκόπιμα την τρύπα, είτε στη Γη είτε στο Διάστημα.

Πώς έγινε το σαμποτάζ στον Σταθμό – αν υπήρξε κιόλας σκόπιμη ενέργεια και δεν επρόκειτο για λάθος– παραμένει ασαφές.

Η τρύπα εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη στο Soyuz, το ρωσικής κατασκευής τμήμα που συνήθως μεταφέρει προμήθειες και προσωπικό στον Σταθμό. Είναι σε ένα τμήμα που απορρίπτεται και δεν προορίζεται να μεταφέρει ανθρώπους, γράφει ο Guardian.

Οι αστροναύτες έκλεισαν γρήγορα την τρύπα, που προκάλεσε μικρή πτώση στην πίεση, αλλά δεν απείλησε τη ζωή τους.

Τα σενάρια δεν άργησαν να κυκλοφορήσουν.

Η αρχική εκδοχή του μικρομετεωρίτη γρήγορα αποκλείστηκε.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της Roscosmos εξήγησε ότι έγιναν πολλές προσπάθειες για να δημιουργηθεί η τρύπα και μάλιστα με «τρεμάμενο χέρι». Είναι «κατασκευαστικό ελάττωμα ή προσχεδιαμένη πράξη;» έθεσε το ρητορικό ερώτημα για να προσθέσει ότι ερευνούν την εκδοχή κάτι να συνέβη στη Γη. Είναι θέμα τιμής να βρεθεί τι συνέβη, είπε ο Ρογκόζιν.

Ο ρώσος βουλευτής Μαξίμ Σουράγεφ, ο οποίος ήταν στο παρελθόν κοσμοναύτης στον Σταθμό, είχε μια δική του ενδιαφέρουσα εκδοχή. Κάποιος αστροναύτης που είναι ψυχικά διαταραγμένος έκανε την τρύπα για να εκβιάσει με τον τρόπο του την πιο γρήγορη επιστροφή στη Γη.

Από την άλλη, τεχνικοί εξηγούν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει μια τέτοια τρύπα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στο συγκεκριμένο σημείο του Soyuz.

Πιθανό ακόμη είναι κάποιος μηχανικός στη Γη να έκανε λάθος και να το επιδιόρθωσε όπως μπορούσε. Ωστόσο το «μπάλωμα» έφυγε από τη θέση του όταν το Soyuz έφτασε στον Σταθμό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...