206
Η αναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή της εφαρμοστικής διευθέτησης της ΜDCA | INTIMEnews

Παρουσία Πάιατ και στρατηγού Φλώρου η υπογραφή της εφαρμοστικής διευθέτησης της ΜDCA

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 10:19
Η αναμνηστική φωτογραφία μετά την υπογραφή της εφαρμοστικής διευθέτησης της ΜDCA
|INTIMEnews

Παρουσία Πάιατ και στρατηγού Φλώρου η υπογραφή της εφαρμοστικής διευθέτησης της ΜDCA

Protagon Team Protagon Team 2 Νοεμβρίου 2021, 10:19

Yπεγράφη τη Δευτέρα, παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας (Α/ΓΕΕΘΑ), στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Ρ. Πάιατ, η εφαρμοστική διευθέτηση Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ (ΜDCA).

Η υπογραφή της εφαρμοστικής διευθέτησης πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης υπογραφής του 2ου πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια του Γ’ Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των δύο χωρών.

Την εφαρμοστική διευθέτηση υπέγραψαν (φωτογραφία πάνω) εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δ3 του ΓΕΕΘΑ, ταξίαρχος Νικόλαος Χολέβας και εκ μέρους της US European Command o υποδιευθυντής του J5/8, ταξίαρχος Nicholas A. Gentile, Jr.

Σε αυτήν προβλέπεται η αμοιβαία ανάπτυξη διαδικασιών για την υλοποίηση κατασκευών, βελτιώσεων, αναπτυξιακών έργων, συντήρησης και λειτουργίας των υποδομών που διατίθενται προς χρήση στις Ενοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.

Η εφαρμοστική διευθέτηση, πέραν της ταχύτερης υλοποίησης έργων υποδομής με αμερικανική χρηματοδότηση στις τοποθεσίες που προβλέπονται από τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, και στην αύξηση της συχνότητας και της διάρκειας κοινών δράσεων μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών στον ελλαδικό χώρο, παρέχοντας επιπλέον ευκαιρίες συνεκπαίδευσης και βελτίωσης της διαλειτουργικότητάς τους, προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...