278
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», ανώτατοι νυν παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. ακούγονται να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα | InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Παρέμβαση Ντογιάκου για «σχέσεις νονών της νύχτας με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2023, 17:43
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», ανώτατοι νυν παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. ακούγονται να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα
|InTime News / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Παρέμβαση Ντογιάκου για «σχέσεις νονών της νύχτας με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.»

Protagon Team Protagon Team 29 Ιανουαρίου 2023, 17:43

Επείγουσα προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για το δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής» που αναφέρεται σε διαλόγους και επαφές μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και νονών της νύχτας.

Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο, να διερευνηθεί επειγόντως η επίμαχη υπόθεση, να ελεγχθεί η τυχόν διάπραξη αξιόποινων πράξεων από συγκεκριμένα πρόσωπα και σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αξιοποίνων πράξεων, να προχωρήσει στις δέουσες ενέργειες.

Ακόμη, ο κ. Ντογιάκος παρήγγειλε στον κ. Ελευθριάνο η προκαταρκτική έρευνα να ανατεθεί σε δύο εισαγγελείς, έναν τακτικό και έναν επίκουρο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι συνομιλίες αυτές αποκαλύφθηκαν σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων, όπως Viber και Whats App, δολοφονηθέντων μετά από συμβόλαια θανάτου και ανώτατοι νυν παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. ακούγονται να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων και άλλα ποινικά άτομα.

Οπως προκύπτει από τους επίμαχους διαλόγους, στόχος ήταν οι αστυνομικοί να προχωρούν σε πλημμελείς ελέγχους και να επιτρέπουν στα κυκλώματα να συνεχίσουν ανενόχλητα τη δράση τους, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ. Μέρος των συνομιλιών αποκαλύφθηκαν μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ιδιοκτήτη πρατηρίων καυσίμων.

Παρέμβαση και από Θεοδωρικάκο

Παρέμβαση για την υπόθεση υπήρξε και από την πλευρά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, με εντολή του οποίου το προαναφερθέν δημοσίευμα αποστέλλεται στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να ελεγχθεί.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναπαράγεται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και αφορά σε μέλη παράνομων κυκλωμάτων, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι:

Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου το συγκεκριμένο δημοσίευμα αποστέλλεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος καθώς και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...