208
| ATX Open

Ουκρανή τενίστρια αρνήθηκε τη χειραψία με ρωσίδα αντίπαλό της

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 19:32
|ATX Open

Ουκρανή τενίστρια αρνήθηκε τη χειραψία με ρωσίδα αντίπαλό της

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2023, 19:32

H Μάρτα Κόστιουκ αφιέρωσε τον πρώτο WTA (Women’s Tennis Association) τίτλο της καριέρας της στην πατρίδα της, την Ουκρανία, και σε «σε όλους όσους πολεμούν και πεθαίνουν», έπειτα από τη νίκη της επί της ρωσίδας αντιπάλου της Βαρβάρα Γκράτσεβα με 6-3, 7-5 στον τελικό του τουρνουά ATX Open στο Οστιν του Τέξας.

«Είναι πολύ σημαντική η νίκη από τη θέση στην οποία βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Θέλω να αφιερώσω αυτόν τον τίτλο στην Ουκρανία και σε όλους τους ανθρώπους που πολεμούν και πεθαίνουν», δήλωσε κατά την τελετή απονομής του τροπαίου η 22χρονη Ουκρανή, η οποία κατάφερε να βρεθεί στη 40η θέση της παγκόσμιας κατάταξης χάρη στο σκορ που σημείωσε.

Οπως σχολίασε ο Guardian, η Κόστιουκ υπήρξε η παίκτρια με την πλέον σαφή στάση απέναντι στην απόφαση να επιτραπεί στους ρώσους και λευκορώσους αθλητές να συμμετέχουν στα τουρνουά τένις.

Η ίδια έχει επικρίνει πολλές φορές συμπαίκτες της από τις δύο χώρες οι οποίοι δεν καταδίκασαν τη ρωσική εισβολή ενώ μετά το τέλος του αγώνα δεν υπήρξε χειραψία μεταξύ Κοστιούκ και Γκράτσεβα.

Οταν είχε αρνηθεί να ανταλλάξει χειραψία με έτερη συμπαίκτριά της από τη Λευκορωσία, στο US Open του 2022,  η ίδια είχε κάνει λόγο για επιλογή της η οποία δεν είχε «καμία σχέση» με τη συγκεκριμένα αθλήτρια σαν άνθρωπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...