303
Ο Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει, φιλώντας το ταρτάν. Ηταν το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση | REUTERS/Murad Sezer

Ο Καραλής νίκησε τη βαρύτητα και την κατάθλιψη και έστειλε ένα μήνυμα για τα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2023, 22:30
Ο Εμμανουήλ Καραλής πανηγυρίζει, φιλώντας το ταρτάν. Ηταν το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση
|REUTERS/Murad Sezer

Ο Καραλής νίκησε τη βαρύτητα και την κατάθλιψη και έστειλε ένα μήνυμα για τα Τέμπη

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2023, 22:30

Ενα παιδί που νίκησε τη βαρύτητα και την κατάθλιψη. Στα 23 του χρόνια, ο χαμογελαστός Εμμανουήλ Καραλής ανέβηκε το βράδυ της Κυριακής στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ.

Ηταν το πρώτο μετάλλιο του «Μανόλο» σε μεγάλη διοργάνωση, ο οποίος «πέταξε» στα 5,80 μ. Και ήταν το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας στο Πανευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος και το ασημένιο του Νίκου Ανδρικόπουλου στο τριπλούν την Παρασκευή.

Ηταν επίσης μια προσωπική νίκη του Καραλή, που αυτούς τους μήνες έδωσε μάχες με τα σκοτάδια της κατάθλιψης: το περασμένο καλοκαίρι είχε ανακοινώσει ότι σταματάει τους αγώνες, τώρα, Μάρτη μήνα, είναι ένας από τους καλύτερους επικοντιστές της Ευρώπης.

Ο 23χρονος Καραλής μπήκε στον αγώνα με έγκυρο άλμα στα 5,40μ., πέρασε με την δεύτερη τα 5,60μ. και με την πρώτη τα 5,70 μ., αλλά και τα 5,80μ. , μπαίνοντας σε τροχιά μεταλλίων.

Το μετάλλιο του Καραλή, o οποίος βρέθηκε στη δεύτερη θέση πίσω από τον Νορβηγό Σόντρε Γκούτορμσεν –είχε και αυτός άλμα στα 5,80 μ. αλλά με λιγότερες προσπάθειες– ήταν το δεύτερο που κατακτά η χώρα μας στο επί κοντώ ανδρών στον Κλειστό Στίβο, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη το 2017 στο Βελιγράδι.

Ισως όμως πιο ενδιαφέρον από την ίδια την επιτυχία του ήταν αυτά που είπε ο 23χρονος πρωταθλητής μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην Ευρώπη. Ηταν για την τραγωδία στα Τέμπη:

«Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι γι’ αυτό που συνέβη, οι νίκες και τα μετάλλια που φέρνουμε αυτή τη στιγμή δεν μετράνε σε τίποτα. Είναι ένα γεγονός πάρα πολύ λυπητερό, προσπαθώ κι εγώ να μη δείχνω τον ενθουσιασμό μου μήπως και προκαλέσω. Συλλυπητήρια σε όσους έχασαν ανθρώπους και δύναμη, δεν έχω να πω τίποτα άλλο»…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...