236
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου | INTIMEnews

Οικονόμου για αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης: «Μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου και της προκοπής»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 10:21
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
|INTIMEnews

Οικονόμου για αναστολή εισφοράς αλληλεγγύης: «Μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου και της προκοπής»

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2022, 10:21

«Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη πως είναι μαζί με τους ανθρώπους του μόχθου και της προκοπής», τονίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε tweet του για την αναστολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα και για το 2022.

«Το 2022 συνεχίζεται η αναστολή καταβολής Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης και η μείωση κατά τρεις μονάδες των ασφαλιστικών εισφορών για τους μισθωτούς συμπολίτες μας του ιδιωτικού τομέα», συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται έως το τέλος του 2022. Η απαλλαγή αφορά:

-Μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα για τα εισοδήματα που αποκτούν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

-Ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους για τα εισοδήματα του 2021 που θα δηλωθούν το 2022.

-Αγρότες.

-Οσους έχουν εισοδήματα από ενοίκια. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης που αποκτά εισοδήματα 25.000 ευρώ από ενοίκια, θα έχει όφελος ύψους 426 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2022.

-Οσους λαμβάνουν μερίσματα.

Παράλληλα, διατηρείται η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 μονάδες για τον ιδιωτικό τομέα. Το ετήσιο μισθολογικό κέρδος για τους εργαζομένους κυμαίνεται από 108 έως 540 ευρώ από τη διατήρηση των μειωμένων εισφορών και από 49 έως 2.771 ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης (ανάλογα με το ύψος των απολαβών).

Μειώνεται, τέλος, περαιτέρω ο φόρος εισοδήματος των επιχειρήσεων –σε μόνιμη βάση– από το 24% στο 22%. Επίσης, ισχύει η μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες στο 80%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...