305
Aγρίεψε ο Τραμπ και λέει στους Ρώσους να ετοιμάζονται για πυραυλικό χτύπημα στη Συρία | Reuters

Ο Τραμπ απαντά στον Πούτιν: Ετοιμαστείτε, έρχονται πύραυλοι

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 14:53
Aγρίεψε ο Τραμπ και λέει στους Ρώσους να ετοιμάζονται για πυραυλικό χτύπημα στη Συρία
|Reuters

Ο Τραμπ απαντά στον Πούτιν: Ετοιμαστείτε, έρχονται πύραυλοι

Protagon Team Protagon Team 11 Απριλίου 2018, 14:53

Η αυστηρή προειδοποίηση Πούτιν στην Ουάσιγκτον σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, δεν έμεινε αναπάντητη από τον Ντόναλντ Τραμπ. Με το γνωστό απλοϊκό του ύφος ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεμήνυσε, μέσω Twitter, στη Μόσχα να ετοιμάζεται για τους αμερικανικούς πυραύλους, συμπληρώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να στέκεται στο πλευρό του «ανθρωπόμορφου κτήνους» Μπασάρ Αλ-Ασαντ, που εξολοθρεύει τον ίδιο του τον λαό.

«Η Ρωσία ορκίζεται ότι θα καταρρίψει όλους τους πυραύλους με στόχο τη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί έρχονται όμορφοι και εξελιγμένοι και ”έξυπνοι”. Δεν θα έπρεπε να είστε εταίροι με ένα Κτήνος που σκοτώνει με χημικά τον λαό του και το απολαμβάνει!» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος στο Twitter.

Είχε προηγηθεί η ρωσική προειδοποίηση για το ενδεχόμενο αμερικανικής επέμβασης στη Συρία.

«Αν υπάρξει επίθεση (στη Συρία) από τους Αμερικανούς, τότε οι πύραυλοι θα καταρριφθούν και θα χτυπήσουμε ακόμα και τις βάσεις από τις οποίες θα εκτοξευτούν» δήλωσε ο ρώσος πρέσβης στον Λίβανο, Αλεξάντερ Ζασίπκιν, μιλώντας στο κανάλι al-Manar ΤV.

Ο ρώσος διπλωμάτης διευκρίνισε μάλιστα ότι η απειλή κατάρριψης των αμερικανικών πυραύλων δεν είναι δική του, αλλά δήλωση του ίδιου του προέδρου Πούτιν και του αρχηγού του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Ειρωνική ήταν η απάντηση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρίας Ζαχάροβα στον Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας τον να φυλάξει τους πυραύλους του για τους τρομοκράτες και όχι τη νόμιμη -όπως λέει για τον Ασαντ- κυβέρνηση της Συρίας.

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ (του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Οπλων) ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους, ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

СМИ: «Президент США Дональд Трамп заявил, что России стоит быть готовой сбивать ракеты, выпущенные по Сирии. Об этом он…

Geplaatst door Maria Zakharova op Woensdag 11 april 2018

«Οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια» ήταν η αιχμηρή απάντησή της στο tweet του αμερικανού προέδρου.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...