162
|

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και χαλαζοπτώσεις από Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 13:13

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές και χαλαζοπτώσεις από Πέμπτη

Protagon Team Protagon Team 2 Μαΐου 2018, 13:13

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιώντας για ισχυρές καταιγίδες στη βορειοδυτική Ελλάδα που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά θα επηρεαστούν: από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης και μέχρι αργά τη νύχτα το Ιόνιο, ενώ από τις μεσημβρινές ώρες η Ηπειρος και πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Σύμφωνα πάντα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, στα δυτικά της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα βορειοδυτικά, με εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα δυτικά κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...