242
|

Ο Ρουβίκωνας εξοργίστηκε από την εγγύηση και απειλεί: θα σας τα βγάλουμε ευρώ-ευρώ από τη μύτη

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 16:50

Ο Ρουβίκωνας εξοργίστηκε από την εγγύηση και απειλεί: θα σας τα βγάλουμε ευρώ-ευρώ από τη μύτη

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 16:50

Ο 36χρονος – μέλος του Ρουβίκωνα- που συνελήφθη στην επίθεση της περασμένης Τρίτης στη Βουλή, μπορεί να αφέθηκε ελεύθερος, αλλά η εγγύηση των 30.000 ευρώ που του επεβλήθη, εξόργισε τους συντρόφους του στην αναρχική συλλογικότητα.

«Αυτό που έγινε σήμερα θα το πληρώνετε στον αιώνα τον άπαντα», βγήκε να απειλήσει σε ανάρτησή του στο Facebook ο φερόμενος ως ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, Γιώργος Καλαϊτζίδης.

Τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000) εγγύηση επέβαλε ο ανακριτής πριν λίγο στον σύντροφό μας για την παρέμβαση στην Βουλή. Το…

Geplaatst door Ioanna MexriEkei op Vrijdag 24 mei 2019

«Θα σας βγάλουμε κάθε ευρώ από την μύτη», δηλώνει για την απόφαση του ανακριτή, για να περάσει στη συνέχεια στις ύβρεις κατά του κράτους και της καταστολής.

Υπενθυμίζεται ότι στον 36χρονο επιβλήθηκαν επίσης οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος καθώς ο νόμος που ισχύει για την κατηγορία των φθορών σε ιστορικό μνημείο -κατηγορία που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος- δεν προβλέπει δυνατότητα προσωρινής κράτησης.

Οπως όμως προκύπτει από την ανάρτηση Καλαϊτζίδη, η ανησυχία ότι ο «σύντροφος» μπορεί να βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής, είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτή. Παράλληλα φαίνεται ότι και η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έστω και κατόπιν εορτής, καλά τη δουλειά της με τις ταυτοποιήσεις των άλλων τριών που το ‘ παιξαν «επαναστάτες» και πέταξαν μπογιές στο κτίριο της Βουλής για να δοθεί άδεια στον καταδικασμένο σε 11 φορές ισόβια αρχιτρομοκράτη της «17Ν» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αν και η 100άρα (της εγγύησης) για να μη μείνουν πίσω από τα σίδερα οι καταδρομείς του Ρουβίκωνα, φαντάζει μάλλον αναπόφευκτη για τους επικεφαλής της αναρχικής συλλογικότητας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...