194
Ο πρόεδρος της Νιγηρίας θα διεκδικήσει άλλη μια θητεία τον προσεχή Φεβρουάριο | REUTERS/Afolabi Sotunde/File Photo

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας διαψεύδει ότι είναι νεκρός – «Εγώ είμαι, δεν με κλωνοποίησαν»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 10:35
Ο πρόεδρος της Νιγηρίας θα διεκδικήσει άλλη μια θητεία τον προσεχή Φεβρουάριο
|REUTERS/Afolabi Sotunde/File Photo

Ο πρόεδρος της Νιγηρίας διαψεύδει ότι είναι νεκρός – «Εγώ είμαι, δεν με κλωνοποίησαν»

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2018, 10:35

Τα νέα –ή μάλλον τα fake news-  για τον θάνατο και τον σωσία του προέδρου της Νιγηρίας Μουχαμάνου Μπουχάρι αποδείχτηκαν υπερβολικά, έσπευσε να διαβεβαιώσει ο ίδιος, την ώρα οργιάζουν στα κοινωνικά δίκτυα οι φήμες για το πρόσωπό του.

Ο Μπουχάρι ήταν πέρυσι για πέντε μήνες στη Βρετανία για θεραπεία, η φύση της οποίας δεν έγινε γνωστή. Καπνός υπήρχε και ήλθε και η φωτιά από τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία στην Αφρική είναι επιρρεπή σε τέτοιες ψεύτικες ειδήσεις.

Γρήγορα κυκλοφόρησε σε Facebook και YouTube η θεωρία ότι o Μπουχάρι πέθανε και είχε αντικατασταθεί από έναν σωσία από τον Σουδάν, κάποιον Τζουμπρίλ. Τα βίντεο με τις «αποδείξεις» της αντικατάστασης κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα, γράφει ο Guardian.

«Είμαι εγώ ο ίδιος σας διαβεβαιώ. Σύντομα θα γιορτάσω τα γενέθλιά μου και ακόμα κρατιέμαι καλά», απάντησε ο Μπουχάρι χθες Κυριακή όταν τον ρώτησαν για τον σωσία σε συγκέντρωση Νιγηριανών στη Πολωνία, όπου βρίσκεται για να παρακολουθήσει διάσκεψη.

«Πολλοί ήλπιζαν ότι πέθανα όταν ήμουν άρρωστος», παραδέχτηκε και πρόσθεσε: «Κάποιοι έφτασαν μάλιστα μέχρι τον αντιπρόεδρο για να του πουν να τους έχει υπόψη».

Ο Μπουχάρι θα γίνει 76 ετών στις 17 Δεκεμβρίου ενώ προετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές τον Φεβρουάριο στις οποίες θα είναι υποψήφιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...