238
Kυριάκος Μητσοτάκης και Γιάνης Βαρουφάκης στην κάλπη της Κυριακής | SOOC/CreatinveProtagon

Θρίλερ με το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη – Μητσοτάκης: όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε οκτώ ευρωβουλευτές

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 15:12
Kυριάκος Μητσοτάκης και Γιάνης Βαρουφάκης στην κάλπη της Κυριακής
|SOOC/CreatinveProtagon

Θρίλερ με το ΜέΡΑ25 του Βαρουφάκη – Μητσοτάκης: όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε οκτώ ευρωβουλευτές

Protagon Team Protagon Team 27 Μαΐου 2019, 15:12

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η εκπροσώπηση του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στην επόμενη Ευρωβουλή, καθώς τα στοιχεία που προέκυψαν το μεσημέρι της Δευτέρας έδειξαν ότι είναι πιθανόν, έστω και οριακά, να χάσει την έδρα η Σοφία Σακοράφα (στις 15.00 της Δευτέρας το ποσοστό του ΜέΡΑ25 διαμορφωνόταν στο 3,02%).

Εξ ού και η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πανηγυρική συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ ότι το κόμμα του είναι πολύ κοντά στο να εκλέξει οκτώ βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με τον Γιώργο Αμυρά να είναι ο «τυχερός» της τελευταίας στιγμής.

«Εχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι, όλα δείχνουν ότι εκλέγουμε οκτώ ευρωβουλευτές, η ΝΔ είναι το πιο ενισχυμένο κόμμα μέσα στο ΕΛΚ και το ΕΛΚ θεωρεί αδιαπραγμάτευτο να διεκδικήσει την προεδρία της Κομισιόν», ανέφερε συγκεκριμένα ο μεγάλος νικητής της 26ης Μαΐου καταχειροκροτούμενος από τα στελέχη του.

Οκτώ έδρες πάντως, φαίνεται να εξασφαλίζει η ΝΔ ακόμα και σε περίπτωση εκλογής της κυρίας Σακοράφα με το MέΡΑ25. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο την έδρα θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ που από τις έξι θα πέσει στις πέντε, με τον Πέτρο Κόκκαλη να μένει εκτός Ευρωβουλής.

Εξάλλου, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε δικαιωμένος και έτοιμος για τις εθνικές εκλογές με προγραμματικό λόγο. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για μια μικρή πολιτική επανάσταση, αναφερόμενος στο ποσοστό που συγκέντρωσε το κόμμα του στις ευρωεκλογές.

«Απερρίφθη πλήρως η συνεργασία με την τρόικα», τόνισε για την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, προειδοποίησε ότι υπάρχουν «κερδοσκόποι» που εποφθαλμιούν μια συνεργασία με κυβέρνηση ΝΔ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...