245
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την πρόκριση. Βρίσκονται δύο ματς μακριά από τους ομίλους του Champions League | ΙΝΤΙΜΕSports

Ο Ολυμπιακός με «τεσσάρα» στην επόμενη φάση του Champions League

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2019, 23:37
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζουν την πρόκριση. Βρίσκονται δύο ματς μακριά από τους ομίλους του Champions League
|ΙΝΤΙΜΕSports

Ο Ολυμπιακός με «τεσσάρα» στην επόμενη φάση του Champions League

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουλίου 2019, 23:37

Το ποδόσφαιρο είναι και στατιστική.

Αν διαβάσεις το φύλλο αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βικτόρια Πλζεν, θα νομίσεις ότι ως το ημίχρονο η ελληνική ομάδα δεν είχε καταφέρει τίποτε άλλο από το να παραμένει στο μηδέν — 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου αγώνα, 0-0 ήταν στην ανάπαυλα στο «Γ. Καραισκάκης».

Ομως η κυριαρχία του Ολυμπιακού ήταν εμφανής. Τελείωσε το ματς με 24 τελικές προσπάθειες και 16 προς το αντίπαλο τέρμα —στον αντίποδα οι Τσέχοι είχαν μόλις δύο.

Ετσι, το εμφατικό 4-0 που του έδωσε την πρόκριση ήρθε μεν στο β’ μέρος αλλά ήταν νομοτέλεια.

«Βάλαμε τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο αλλά οι βάσεις μπήκαν με την απόδοση στο πρώτο ημίχρονο» σχολίασε ο Πέδρο Μαρτίνς, προπονητής των Ερυθρολεύκων, ο οποίος πήρε τον «πρώτο τελικό», όπως είχε χαρακτηρίσει το ματς.

Ο Γκιγιέρμε στο 51′ άνοιξε το σκορ, ο Γκερέρο στο 69′ έκανε το 2-0 και έκανε τον προπονητή του να πανηγυρίσει έξαλλα καθώς είχε πια τη σιγουριά για την πρόκριση. Ο Ολυμπιακός, πολύ πιο έτοιμος το βράδυ της Τρίτης απ’ ό,τι είχε παρουσιαστεί στο πρώτο ματς στην Τσεχία, ήταν σίγουρο ότι θα φύγει πανηγυρίζοντας.

Ενα αυτογκόλ του Ρέζνικ στο 72΄ και ένα γκολ του Σεμέδο στο 82′ μετά από μία ακόμη στατική φάση, συμπλήρωσαν το καρέ.

Τώρα οι Πειραιώτες, περιμένουν στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, την τουρκική Μπασάκσεχιρ, μια ομάδα που είναι στα μέτρα τους. Το πρώτο ματς, την επόμενη εβδομάδα, είναι στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...