375
|

Ο Μαρινάκης επέστρεψε -με αιχμές- τα χρήματα του Ομίλου «Alter Ego» από το «Μένουμε Σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 10:17

Ο Μαρινάκης επέστρεψε -με αιχμές- τα χρήματα του Ομίλου «Alter Ego» από το «Μένουμε Σπίτι»

Protagon Team Protagon Team 9 Ιουλίου 2020, 10:17

Με μία αιχμηρή ανακοίνωση για τα «μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας “Μένουμε Σπίτι”», ο Ομίλου Alter Ego Media του Βαγγέλη Μαρινάκη ανακοίνωσε ότι επιστρέφει το σύνολο των ποσών που έλαβαν στο πλαίσιο της καμπάνιας, τα μέσα του Ομίλου Alter Ego Media.

«Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας ”Μένουμε Σπίτι” και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις», αναφέρεται συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση.

Αίσθηση επίσης, προκαλεί η προτροπή προς την κυβέρνηση να διατεθεί το επιστραφέν ποσό «στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – σε μία έμμεση αποδοκιμασία της πρακτικής των απλήρωτων εργαζομένων στον Τύπο, αλλά και τη στάσης που τηρούν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις κατά την περίοδο της κρίσης της πανδημίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Ομίλου Μαρινάκη:

«Τα έντυπα, τα ψηφιακά μέσα και οι τηλεοπτικοί σταθμοί του ομίλου AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου, από την εμφάνιση δηλαδή της πανδημίας και της παρεπόμενης υγειονομικής κρίσης, πολύ πριν αναληφθούν οι όποιες κυβερνητικές πρωτοβουλίες, είχαν τοποθετηθεί και προειδοποιήσει έγκαιρα την κοινή γνώμη για τους κινδύνους που απορρέουν από την διασπορά του ιού.

Αναλυτικά ρεπορτάζ, επιστημονικές καταγραφές, έρευνες, συνεντεύξεις ειδικών επιδημιολόγων και πλήθος σχετικών άρθρων και εκπομπών φιλοξενήθηκαν στις εφημερίδες μας, στις ιστοσελίδες και στους τηλεοπτικούς μας σταθμούς, με μόνο γνώμονα την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών. Και χωρίς βεβαίως καμία προσδοκία κρατικών ή άλλων διαφημιστικών εσόδων.

Αυτή ήταν η υποχρέωσή μας, αυτήν εκπληρώσαμε και με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε την κοινή γνώμη, καθώς η υγειονομική κρίση εξελίσσεται και συνεχίζει να απειλεί τη χώρα μας.

Επειδή δεν συντασσόμεθα με τη μέθοδο, τα μέτρα και τα σταθμά διανομής των διαφημιστικών κονδυλίων της καμπάνιας ‘Μένουμε στο σπίτι’ και επιπροσθέτως, επειδή θέλουμε να δηλώσουμε με ευθύ και καθαρό τρόπο την ανεξαρτησία μας από κρατικούς πόρους και αμφισβητούμενες διαδικασίες και διανομές, επιστρέψαμε από το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου τα ποσά που προέκυψαν για τον όμιλό μας από τις σχετικές κρατικές διαφημίσεις.

Προτρέπουμε δε την κυβέρνηση να διαθέσει το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των άνεργων εργαζομένων στα ΜΜΕ».