457
Ο Νίκος Φίλης στο βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης | INTIMEnews

Ο Φίλης ζητά εξηγήσεις από τον Παππά για τον Πετσίτη και την άρση των εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 14:32
Ο Νίκος Φίλης στο βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Τρίτης
|INTIMEnews

Ο Φίλης ζητά εξηγήσεις από τον Παππά για τον Πετσίτη και την άρση των εμπάργκο σε ΣΚΑΪ και ΕΡΤ

Protagon Team Protagon Team 18 Δεκεμβρίου 2018, 14:32

Περισσότερες εξηγήσεις για τον ρόλο και τις παρασκηνιακές κινήσεις του εξ απορρήτων σύμβουλου της κυβέρνησης Μανώλη Πετσίτη, ζήτησε ευθέως από τον Νίκο Παππά ο Νίκος Φίλης, αναγνωρίζοντας πως «όλα όσα διαβάζουμε είναι ενοχλητικά».

«Μένει ωστόσο να αποδειχθούν» έσπευσε να συμπληρώσει σε δηλώσεις του στον ραδοφωνικό σταθμό «Θέμα FM» και «αν αποδειχθούν, χρειάζονται εξηγήσεις όσα έχουν γραφτεί» επανέλαβε.

«Φοβάμαι  ότι γίνεται μια συζήτηση χωρίς να υπάρχουν στοιχεία, δεν θα ήθελα να δηλητηριαστεί η πολιτική σκηνή», σημείωσε μεταξύ άλλων στη ραδιοφωνική του συνέντευξη ενώ ερωτηθείς αν γνώριζε ο ίδιος τον Πετσίτη, είπε: «Ως φιγούρα, δεν είχα προσωπικές σχέσεις, δεν έχω εικόνα, ήταν βοηθός του Νίκου Παππά».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Φίλης χαρακτήρισε αθλιότητα όσα ανέφερε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος για τη βομβιστική επίθεση στο κανάλι – κάτι που επανέλαβε και κατά την ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού.

«Αθλιότητα αυτό που λέει ο κ. Αλαφούζος, όλοι μπορει΄να λένε αθλιότητες υπό το βάρος της στιγμής», σχολίασε ο πρώην υπουργός για τον ισχυρισμό του κ. Αλαφούζου ότι ηθικός αυτουργός της επίθεσης είναι η ίδια η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «μόνο κατά φαντασίαν άρρωστος» και «αυτοθαυμαζόμενοι προβοκάτορες» μπορούν να βρίσκονται πίσω από το χτύπημα στο κανάλι του Φαλήρου καθώς όπως είπε, «αυτοί ζουν σε ένα δικό τους αυτοαναφορικό κύκλο ζωής».

Στη συνέντευξή του ο κ. Φίλης δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι «υπάρχει γραμική απόσταση στο παιδί που πετάει μια μολότοφ και στον άλλο που οργανώνει και εκτελεί έναν πολίτη».

«Είναι μέρα με τη νύχτα να βάλεις 10 κιλά για να σκοτώσεις έναν τηλεοπτικό σταθμό ή να πετάξεις μια μολότοφ στην τράπεζα. Μην φτιάχνουμε τρομοκράτες σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας (…) δεν είναι βία τρικάκια, τα 10 κιλά εκρηκτικά είναι τρομοκρατία», παρατήρησε σε άλλο σημείο της συνέντευξή του.

Κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω την αντίδραση του επικεφαλής του ΣΚΑΪ, λέγοντας πως δεν θέλει να προσθέσει οξύτητα στην αθλιότητα και τη συκοφαντία.

Στο ίδιο πλαίσιο και καταδικάζοντας εκ νέου την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό απηύθυνε από το βήμα, έκκληση τόσο προς το κόμμα του όσο και τη ΝΔ  «να άρουν ακόμα και σήμερα το εμπάργκο κατά του ΣΚΑΪ και της ΕΡΤ [αντίστοιχα] για να δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται όσα κηρύσσουν υπέρ της ελευθερίας του Τύπου».

Στη συγκεκριμένη, τέλος, αναφορά του ο κ. Φίλης  εξήρε την σημερινή αντίδραση των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Καθημερινή», με την εμβληματική φωτογραφία στο πρωτοσέλιδό της και το μήνυμά τους ότι «στη βία απαντάμε με τη δουλειά μας».

Ο πρώην υπουργός πάντως, εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «για την πιο βαθιά αντιδραστική θέση που έχει ακουστεί από το 1976». Οσο για την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο πρόσφατο συνέδριο της ΝΔ, μίλησε για «έναν βαθιά διχαστικό και ανιστόρητο λόγο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...