424
Μαγική εικών: ο εκλεγμένος Μπάιντεν καταρρέει μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών του Newsmax. Trash ΤV; Οχι! Trump TV... | Υοutube

Newsmax, το καλωδιακό δίκτυο που έγινε… Trump TV

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 20:20
Μαγική εικών: ο εκλεγμένος Μπάιντεν καταρρέει μπροστά στα μάτια των τηλεθεατών του Newsmax. Trash ΤV; Οχι! Trump TV...
|Υοutube

Newsmax, το καλωδιακό δίκτυο που έγινε… Trump TV

Protagon Team Protagon Team 10 Δεκεμβρίου 2020, 20:20

Φαίνεται ότι επαληθεύονται οι πληροφορίες πως ο Τραμπ, μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές, «θέλει να καταστρέψει το Fox», το δίκτυο δηλαδή που τον εξόργισε όταν πρώτο από όλα τα αμερικανικά Μέσα μετέδωσε την είδηση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στην Αριζόνα.

Το βάρος για την επιχείρηση εκδίκησης θα πέσει στο συντηρητικό καλωδιακό κανάλι ειδήσεων Newsmax που είναι πάντα πιστό στον απερχόμενο πρόεδρο, αν δεν έχει καταστεί και καθαυτό Trump TV, δηλαδή…

Το εν λόγω Μέσο σχεδιάζει την επέκτασή του, όπως μετέδωσε το Reuters, έχοντας διπλό στόχο: και τη διασπορά της ρητορικής του Τραμπ για εκλογική νοθεία, απάτη, κλοπή ψήφων κ.λπ. και την καταγγελία του Fox News προς υπόσκαψη του δεξιού κατά βάση πελατολογίου του.

Από τα πρώτα μέτρα ανασυγκρότησης του Newsmax θα είναι η καλύτερη στελέχωσή του στις εγκαταστάσεις του στη Φλόριντα, στη Νέα Υόρκη και στο Λος Αντζελες, αφού θα γίνουν οι κατάλληλες προσλήψεις, αλλά και ο εκσυγχρονισμός της υποδομής του (κεντρικός σέρβερ) όπως και η επέκταση της δράσης του και στη Βρετανία.

Το Σαββατοκύριακο θα είναι το 48ωρο στο οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς θα προβάλλεται το κρεμ ντε λα κρεμ (που λέει ο λόγος) των εκπομπών του. Οι υπεύθυνοι του τραμπικού Μέσου αισιοδοξούν ότι θα μπορέσουν να επωφεληθούν από τη δυσαρέσκεια ορισμένης γκάμας τηλεθεατών του Fox.

Προς το παρόν ο Τραμπ, μέσω του αγαπημένου του Μέσου (Twitter), προπαγανδίζει υπέρ του Newsmax, με αποτέλεσμα οι μετρήσεις να το ανεβάζουν ψηλά αμέσως μετά τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Στο διάστημα αυτό ταυτίστηκε με την εξωπραγματική «ανάλυση» των εκλογικών αποτελεσμάτων που έκανε ο Τραμπ, αρνήθηκε να κηρύξει τον Τζο Μπάιντεν νικητή των εκλογών και υποστήριξε την όλη έωλη ρητορική περί απάτης.

Οι αριθμοί τηλεθέασης που συγκεντρώνουν τα γερά ονόματα των δύο δικτύων, του Newsmax και του Fox News, ανεβοκατεβαίνουν, κάτι που σημαίνει ότι τα όποια κέρδη έχει αποκομίσει το φερέφωνο του Τραμπ δεν είναι και απολύτως σίγουρα.

Σε ό,τι αφορά προσέλκυση νέας πελατείας, το Newsmax στοχεύει σε 40 εκατομμύρια τηλεθεατές που αυτή τη στιγμή δεν έχουν καλωδιακή τηλεόραση. Πέρα από τις ειδήσεις που μεταδίδει καλωδιακά, το δίκτυο αναμεταδίδεται δωρεάν και μέσω του YouTube. Οι επικεφαλής του ευελπιστούν ότι θα αποσπάσουν φιλοθέαμον κοινό από το Fox, πιστεύοντας πως «ο κόσμος βαρέθηκε το Fox, υπάρχει η άποψη ότι όντως προσπάθησε να τορπιλίσει τον πρόεδρο».

Προς το παρόν, το Newsmax «εισβάλλει» σε 70 εκατομμύρια αμερικανικά νοικοκυριά που διαθέτουν καλωδιακή σύνδεση. Με δεδομένη την επιθυμία του Τραμπ να παίξει με τα αμερικανικά media μόλις αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, το Newsmax δηλώνει ήδη πρόθυμο να τον υποδεχθεί σε εκπομπές λόγου είτε ως μόνιμο συνεργάτη είτε ως προσκεκλημένο του…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...