209
|

Σημίτης για Φοίβο Ιωαννίδη: Η απώλειά του αφήνει ένα κενό ποιότητας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2024, 14:46

Σημίτης για Φοίβο Ιωαννίδη: Η απώλειά του αφήνει ένα κενό ποιότητας

Protagon Team Protagon Team 6 Μαΐου 2024, 14:46

Για απώλεια που αφήνει κενό ποιότητας στο πολιτικό προσωπικό της χώρας κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του αγωνιστή και πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Φοίβου Ιωαννίδη

«Ο Φοίβος Ιωαννίδης ήταν ένας ακέραιος πολιτικός, μια προσωπικότητα με ήθος και ευγένεια. Η αντιδικτατορική του δράση είχε προσωπικό κόστος και στα μεταπολιτευτικά χρόνια ακολούθησε την ίδια συνέπεια της αγωνιστικότητας και της αφοσίωσης στα κοινά, πάντα με αξιοπρέπεια, με συναινετικό πνεύμα και με ανθρωπιά», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Σημίτης

Τονίζει ακόμη: «Υπήρξαμε συναγωνιστές στο ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια και συνεργάτες στη διάρκεια των κυβερνήσεών μου. Η απώλειά του αφήνει ένα κενό ποιότητας στο πολιτικό προσωπικό της χώρας μας. Στην οικογένεια του εκφράζω τη θλίψη μου και την εκτίμησή μου».

Ο Φοίβος Ιωαννίδης, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο λίγο πριν την Ανάσταση σε ηλικία 88 ετών. Υπήρξε βουλευτής Λασιθίου από το 1989 έως το 2004, διετέλεσε τρεις φορές υφυπουργός σε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, διοικητής του ΙΚΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης. Την περίοδο της δικτατορίας ανέπτυξε έντονη αντιστασιακή δράση, συνελήφθη και φυλακίστηκε.

Την Κυριακή, εξέφρασε συλλυπητήρια για τον θάνατό του η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο Φοίβος Ιωαννίδης υπήρξε παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...