282
|

Νέο χτύπημα Καρανίκα: Αμόρφωτα εθνίκια μιλούν για τον Μεγαλέξανδρο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2018, 20:37

Νέο χτύπημα Καρανίκα: Αμόρφωτα εθνίκια μιλούν για τον Μεγαλέξανδρο

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουνίου 2018, 20:37

Δεν άντεξε από όσα ακούει για το όνομα της Μακεδονίας και ξέσπασε… Ο λόγος για τον ιδιαίτερα δραστήριο στo Facebook, σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Νίκο Καρανίκα, που εξανέστη για όσα καταλογίζουν στην κυβέρνηση οι «πατριώτες» επικριτές των χειρισμών της στο ονοματολογικό, με αποτέλεσμα να επιδοθεί σε ένα από τα γνωστά του διαδικτυακά παραληρήματα.

…και εμείς από την βόρεια Ελλάδα είμαστε, αλλά εθνικιστικές ανιστόρητες βλακείες δεν λέμε (διαβάζω τι γράφουν κάποιοι…

Geplaatst door Νίκος Καρανίκας op Vrijdag 1 juni 2018

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος κάνει λόγο για αμόρφωτα εθνίκια που επικαλούνται τον Μέγα Αλέξανδρο χωρίς να έχουν ούτε καν καταγωγή από τη Μακεδονία, ενώ ιδιαίτερα ενοχλημένος δείχνει για τα σχόλια των συγχωριανών του που  -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- ουρλιάζουν για τη Μακεδονία ενώ δεν γνωρίζουν την ιστορία του τόπου. Αντίστοιχου περιεχομένου είναι και τα σχόλια των «φίλων» του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (δείτε τη φωτογραφία κάτω).

karan

Ας μην χαρίσουμε την εξωτερικη πολιτική και τα εθνικά ζητήματα στους φασίστες και τους εθνικιστές, λέει σε άλλο σημείο της ανάρτησής του και αφού βάλλει κατά των συλλαλητηρίων και των διοργανωτών τους, σημειώνει πως η κυβέρνηση Τσίπρα  είναι αυτή που έρχεται να δώσει λύση στη διαφορά της ονομασίας με τη γείτονα χώρα «και το κάνει με διεθνής (sic / όπως λανθασμένα γράφει τη λέξη) όρους, με ευρωπαϊκή προοπτική και με σκοπό την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την κοινη ιστορία και τον πολιτισμό της συνεργασίας».

«Η  σύνθετη ονομασία είναι η Απάντηση και με αυτήν θα προχωρήσουμε, με σκοπό την βιώσιμη πολιτική στην περιοχή και όχι η αστάθεια και το περιθώριο που προτείνει η ΝΔ και όλη δεξιά παρέα με τους φασίστες», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά στην «πύρινη» παρέμβασή του για το ζήτημα της ΠΓΔΜ.

Παρά τα μαθήματα Ιστορίας και εξωτερικής πολιτικής που επιχειρεί να κάνει στους αμόρφωτους επικριτές της κυβέρνησης, πάντως, ο Νίκος Καρανίκας αποδεικνύει και πάλι μέσω της γραφής του ότι μάλλον είναι αυτός που χρειάζεται κάποια μαθήματα… Ορθογραφίας…

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...