444
Ενα από τα σπασμένα αυτοκίνητα έξω από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λ. Συγγρού | INTIMEnews

ΝΔ: Υπόλογος προσωπικά ο Τσίπρας για την αποθράσυνση των μπαχαλάκηδων

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 08:43
Ενα από τα σπασμένα αυτοκίνητα έξω από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στη Λ. Συγγρού
|INTIMEnews

ΝΔ: Υπόλογος προσωπικά ο Τσίπρας για την αποθράσυνση των μπαχαλάκηδων

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2019, 08:43

«Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Με τη φράση αυτή η Νέα Δημοκρατία είπε «ως εδώ» στην ανοχή της κυβέρνησης στη δράση των πάσης φύσεως μπαχαλάκηδων που το βράδυ της Τετάρτης χτύπησαν ξανά – αυτή τη φορά στο κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής στην Λεωφόρο Συγγρού, όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση του υποψηφίου με τον συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπάκογιάννη, Νίκου Μακρόπουλου,  παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και των βουλευτών Βασίλη Κικίλια, Νότη Μηταράκη, Ολγας Κεφαλογιάννη και πολλών άλλων στελεχών του κόμματος.

Περίπου 20 άτομα βγήκαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, πέταξαν κροτίδες στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο και προκάλεσαν φθορές σε δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων ανήκει στον βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και Αν. Τομεάρχη για την Κοινωνική Ασφάλιση, Νότη Μηταράκη.

Εξοργισμένος από το επεισόδιο ο κ. Μηταράκης έσπευσε σε διπλανό κτίριο όπου πραγματοποιείτο εκδήλωση με ομιλήτρια την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, για να της διαμαρτυρηθεί για τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας. Ο βουλευτής της ΝΔ διέκοψε την εκδήλωση λέγοντας χαρακτηριστικά στην υφυπουργό «έλα να δεις τι γίνεται έξω».

Προηγουμένως πόσταρε τη φωτογραφία του κατεστραμμένου αυτοκινήτου του στο Twitter.

Σε δήλωσή του (δείτε τη ολόκληρη εδώ) ο κ. Μηταράκης εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή για το επεισόδιο.

«Αυτή είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, εξερχόμενος της εκδήλωσης, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για «καθοδηγούμενους τραμπούκους».

Λίγο αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωση της Πειραιώς με την οποία έθετε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό προ των ευθυνών τους:

«Η ταυτόχρονη επίθεση αναρχικών σε προεκλογικές εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις οποίες ήταν μάλιστα παρόντες οι πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο πρώην Πρόεδρος του Κόμματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δεν είναι απλά και μόνον άλλο ένα κρούσμα βίας από τα πολλά που ζούμε καθημερινά στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Συνιστά ευθεία επίθεση στη Δημοκρατία. Θέτουμε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της: Η ομαλή διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα είναι ευθύνη της συντεταγμένης πολιτείας. Οτιδήποτε τη διαταράξει, θα βαρύνει προσωπικά τον κ. Τσίπρα».

Κοινή διαπίστωση είναι ότι η η φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αδυνατεί να αντιμετωπίσει, πόσω μάλλον να ελέγξει, τη διαρκώς κλιμακούμενη δράση των κουκουλοφόρων και ακόμη και αν υπάρχει σχέδιο, αυτό έχει αποτύχει πλήρως.

Ενδεικτικό της αδυναμίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προστατέψει ακόμα και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις είναι το γεγονός ότι την Τρίτη, ανεβλήθη μετά από ενημέρωση που έγινε στους υποψηφίους δημάρχους Κώστα Μπακογιάννη, Παύλο Γερουλάνο, Νίκο Ηλιόπουλο και Νίκο Σοφιανό η εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών Κολωνακίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων επειδή ήταν σε εξέλιξη η πορεία αλληλεγγύης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...