492
Η Ολγα Γεροβασίλη στη Βουλή, απαντώντας στην κριτική και στις καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου. Καταφέρθηκε κατά στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και κατά συνδικαλιστών! | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γεροβασίλη εναντίον Αστυνομίας: Θέλουν να κρύψουν την ανικανότητά τους

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 15:03
Η Ολγα Γεροβασίλη στη Βουλή, απαντώντας στην κριτική και στις καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου. Καταφέρθηκε κατά στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και κατά συνδικαλιστών!
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Γεροβασίλη εναντίον Αστυνομίας: Θέλουν να κρύψουν την ανικανότητά τους

Protagon Team Protagon Team 14 Μαΐου 2019, 15:03

Η Ολγα Γεροβασίλη βρίσκεται σε μια θέση πολιτικής παραδοξότητας. Για την πρόδηλη ανικανότητα της ΕΛ.ΑΣ. να επιβάλει την τάξη σε γειτονιές της Αθήνας –με φόντο και την επίθεση στο ΑΤ της Καισαριανής (εδώ)– δεν φταίει, λέει, η πολιτική ηγεσία του υπουργού, άρα φταίει η ίδια η Αστυνομία. Μόνο που ως πολιτική προϊστάμενος της Αστυνομίας δεν έχει η ίδια την απόλυτη ευθύνη για την ανικανότητα και άρα είναι και η ίδια ανίκανη;

Αυτό βέβαια είναι ένα από τα γενικότερα πολιτικά παράδοξα της εποχής ΣΥΡΙΖΑ, με ανευθυνοϋπεύθυνους υπουργούς, όμως εν προκειμένω είναι και επικίνδυνο, λόγω του αντικειμένου.

Την Τρίτη και λίγες ώρες μετά τα όσα συνέβησαν στην Καισαριανή, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε εκ νέου αιχμές κατά στελεχών της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζοντας παράλληλα ότι αποτελούν παραπληροφόρηση τα όσα λέγονται για παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στο έργο της Αστυνομίας.

«Κάποιοι θέλουν να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα» ήταν το μήνυμα της κυρίας Γεροβασίλη, της οποίας η δουλειά κανονικά είναι να ελέγχει και να πατάσσει αυτήν την ανικανότητα.

Η τοποθέτηση της υπουργού ήρθε σε απάντηση της κριτικής που δέχτηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με την ανομία στα Εξάρχεια αλλά και στον απόηχο της επίθεσης στο ΑΤ της Καισαριανής.

Η κυρία Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι στα Εξάρχεια δεν υπάρχει άβατο και μάλιστα υποστήριξε ότι αποτελεί μύθο πως η πολιτική ηγεσία της χώρας δίνει εντολές στην Ελληνική Αστυνομία να μην κάνει παρεμβάσεις στην περιοχή.

«Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος», είπε απευθυνόμενη στον κ. Λοβέρδο, ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει επώνυμη καταγγελία πολίτη σύμφωνα με την οποία όταν τηλεφώνησε στην Τροχαία για να σταλεί περιπολικό στην περιοχή ο αξιωματικής υπηρεσίας του απάντησε ότι έχει εντολή να μην μπαίνει στην περιοχή.

«Σας διαβεβαιώνω απόλυτα ότι δεν έχει απαγορευτεί ποτέ στην ΕΛ.ΑΣ. Να κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση», προσέθεσε και μάλιστα απέδωσε την… παραπληροφόρηση σε δήθεν άτομα εντός της Αστυνομίας που «θέλοντας να πλήξουν προφανώς την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιούν αυτό ως επιχείρημα».

«Το λένε αυτό και κάποιοι που θέλουν ίσως να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα. Κι αυτό είναι σοβαρό. Κι αυτοί που το εκστομίζουν πρέπει να σκεφτούν ότι πρώτα πλήττονται οι ίδιοι προσπαθώντας να πλήξουν την ΕΛ.ΑΣ.», προσέθεσε χαρακτηριστικά η κυρία Γεροβασίλη.

Πάντως, σε ότι αφορά την καταγγελία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προανήγγειλε ότι θα διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση «για να δούμε εάν κάποιος άλλος είπε στον αξιωματικό της Τροχαίας να μην κάνει τη δουλειά του».

Κατά τα άλλα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε συνδικαλιστές των σωμάτων Ασφαλείας, κατηγορώντας τους ότι έχουν να πάνε στην δουλειά του 20 χρόνια! «Θα στείλω την απάντηση και σε κάτι συνδικαλιστές που έχουν να πάνε στη δουλειά 20 χρόνια αλλά λένε ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους», είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Δεν κατηγορώ συλλήβδην τους συνδικαλιστές. Αλλά αυτοί που έχουν 30 μέρες άδεια το μήνα, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για τους συναδέλφους τους που κάνουν τη δουλειά τους».

Ομως το ερώτημα παραμένει: η κυρία Γεροβασίλη, ως αρμόδια υπουργός, τι κάνει για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις παθογένειες που η ίδια περιγράφει;

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...