171
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ | Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης με την Τουρκία οι διερευνητικές

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 21:26
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ
|Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Μητσοτάκης στο ΕΛΚ: Θετικό βήμα επαναπροσέγγισης με την Τουρκία οι διερευνητικές

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2020, 21:26

Η συμφωνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί θετικό βήμα επαναπροσέγγισης, τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης κορυφής του ΕΛΚ που έγινε την Τετάρτη.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε, ωστόσο, ότι χρειάζεται συνέχεια και συνέπεια από την τουρκική πλευρά στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τερματιστούν οι προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινής πολιτικής ασύλου και μετανάστευσης, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «χρειαζόμαστε μια ισορροπημένη πολιτική ασύλου» και πρόσθεσε πως «είναι αναγκαίος ο επιμερισμός της ευθύνης με τρόπο δίκαιο ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτισε την απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης να δεχθεί οικογένειες προσφύγων από τη Μόρια, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.

Νωρίτερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε μακρά συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία ενημέρωσε για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ μετείχε επίσης ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...