252
Ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας στη Βουλή | INTIMEnews

Μήνυση σε Ράικου από τον Τσοβόλα, συνηγόρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 14:10
Ο συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας στη Βουλή
|INTIMEnews

Μήνυση σε Ράικου από τον Τσοβόλα, συνηγόρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Protagon Team Protagon Team 23 Ιανουαρίου 2020, 14:10

Με αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία απαντούν στην Ελένη Ράικου οι συνήγοροι του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου,  Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα, για όσα είπε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατά την κατάθεσή της στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Στη σχετική ανακοίνωσή τους, οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου χαρακτηρίζουν επίσης, απαράδεκτες και παράνομες τις διαρροές αποσπασμάτων από την κατάθεση της κυρίας Ράικου στην Προανακριτική και επαναλαμβάνουν τον ισχυρισμό τους περί πολιτικής δίωξης του πελάτη τους.

«Οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου», αναφέρεται συγκεκριμένα.

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Ο Δημήτρης Τσοβόλας και η Λύδια Τσοβόλα ως συνήγοροι υπεράσπισης του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, με αφορμή την κατάθεση της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Ράικου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, δήλωσαν τα ακόλουθα:

Μόλις λάβουμε την κατάθεση της κας Ράικου από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή της προκαταρκτικής εξέτασης κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλου και σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διαρροές, θα καταθέσουμε αγωγή αποζημίωσης και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία κατά της κυρίας Ελένης Ράικου και κατά παντός άλλου συμμέτοχου για τις εν γνώσει της ψευδείς καταθέσεις της.

Οι αναφορές της αυτές, όπως τουλάχιστον έχουν διαρρεύσει, έρχονται σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενες αναφορές της και αυτό προκύπτει από έγγραφα και από τα αδιαμφισβήτητα γεγονότα.

Πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι οι επιλεκτικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων, πέραν του ότι είναι απαράδεκτες και παράνομες, επιβεβαιώνουν την αρχική μας θέση ότι είναι σαφώς πολιτική η δίωξη του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου».