357
Οι διασώστες εργάζονται νυχθημερόν στα ερείπια της πολυκατοικίας | REUTERS/Marco Bello

Μαϊάμι: Εννέα οι νεκροί στην πολυκατοικία που κατέρρευσε – Ομογενής στους 150 αγνοούμενους

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2021, 10:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/06/2021, 19:05
Οι διασώστες εργάζονται νυχθημερόν στα ερείπια της πολυκατοικίας
|REUTERS/Marco Bello

Μαϊάμι: Εννέα οι νεκροί στην πολυκατοικία που κατέρρευσε – Ομογενής στους 150 αγνοούμενους

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2021, 10:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 27/06/2021, 19:05

Ο απολογισμός των θυμάτων από την κατάρρευση της δωδεκαόροφης πολυκατοικίας στο Σέρφσαϊντ, στη Φλόριντα, αυξήθηκε επισήμως στους εννέα νεκρούς, ανακοίνωσε την Κυριακή τοπική αξιωματούχος.

Παράλληλα, πάνω από 150 άνθρωποι εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι, μεταξύ τους και ένας ομογενής.

«Καταφέραμε να βρούμε άλλα τέσσερα πτώματα στα χαλάσματα, καθώς και ανθρώπινα λείψανα» είπε την Κυριακή η δήμαρχος της κομητείας του Μαϊάμι-Ντέιντ, Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα. «Μέχρι στιγμής, ένας άνθρωπος πέθανε στο νοσοκομείο και έχουμε βρει οκτώ νεκρούς στο σημείο, επομένως επιβεβαιώνω ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 9», πρόσθεσε, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται 24 ώρες το 24ωρο, συχνά μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά και στις φωτιές και τον καπνό μέσα από τα ερείπια. Τα συνεργεία άκουγαν ήχους σαν από χτυπήματα μέσα από τα ερείπια, αλλά πλέον οι ήχοι αυτοί έχουν εξασθενίσει, ανέφερε ο Telegraph.

Στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν από σήμερα μσραηλινοί και μεξικανοί διασώστες. «Έγινε πρόοδος. Έχουμε άφθονες ομάδες διασωστών. Δεν μας λείπουν οι πόροι, μας λείπει η τύχη. Χρειαζόμαστε περισσότερη τύχη», είπε ο δήμαρχος της κοινότητας Σερφσάιντ, Τσαρλς Μπέρκετ.

Οι δέκα ισραηλινοί διασώστες έφτασαν σήμερα στο Μαϊάμι και έσπευσαν στον τόπο της τραγωδίας αμέσως μόλις προσγειώθηκε το αεροσκάφος τους. Περίπου οι μισοί κάτοικοι του Σερφσάιντ είναι Εβραίοι.

Ελληνας ομογενής στη λίστα των αγνοούμενων

Το όνομα ενός έλληνα ομογενή με καταγωγή από την Ξάνθη βρίσκεται στη λίστα των αγνοουμένων μετά την ξαφνική κατάρρευση της 12ώροφης πολυκατοικίας.

Πρόκειται για τον Ανδρέα Γιαννιτσόπουλο, 21 χρόνων, φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Βάντερμπιλτ, στην πόλη Νάσβιλ, στην πολιτεία του Τενεσί.

Η οικογένεια του αγνοούμενου ομογενή διαμένει μόνιμα στην πολιτεία του Τέξας. Όπως ανέφερε στην εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του 21χρονου, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, ο νεαρός ομογενής είχε επισκεφτεί το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος.

Τέσσερις ημέρες από την ξαφνική κατάρρευση τα ξημερώματα της Πέμπτης (τοπική ώρα) οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει πολλά, ενώ ασαφή παραμένουν και τα αίτια της τραγωδίας.

Το 2018 μηχανικοί είχαν εντοπίσει ενδείξεις για «μείζονες δομικές βλάβες», όπως ρωγμές σε δοκούς και τοίχους, οι οποίες δεν είχαν επιδιορθωθεί. Το κτίριο, ηλικίας 40 ετών, είναι γνωστό ότι είχε οικοδομηθεί σε πρώην υγρότοπο (wetland). Δεν αποκλείεται να ανοίχθηκε ξαφνικά κάποια τρύπα στο έδαφος (sinkhole) η οποία «ρούφηξε» μέρος του κτιρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...