179
Ο αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή | ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Μπορεί εύκολα να ξεφύγει ο ιός στα εργοστάσια τροφίμων

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 18:22
Ο αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης στην ενημέρωση των 6 μ.μ. την Παρασκευή
|ΕΡΤ

Μαγιορκίνης: Μπορεί εύκολα να ξεφύγει ο ιός στα εργοστάσια τροφίμων

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2020, 18:22

Στην ενημέρωση των 6 μ.μ. και πάλι σήμερα, Παρασκευή ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις υπερμεταδόσεις στα εργοστάσια τροφίμων που προκάλεσαν την απότομη αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Από την αρχή της πανδημίας η επιστημονική κοινότητα των ιολόγων γνώριζε ότι αυτού του είδους οι κορονοϊοί κινούνται ανομοιόμορφα, είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Δηλαδή ένα μεγάλο ποσοστό των ασθενών δεν το μεταδίδει, ενώ ένα μικρό ποσοστό και λιγότερο του 20% το μεταδίδει δυναμικά.

«Η υπερμετάδοση που κάνουμε λόγο από την αρχή της επιδημίας, ήρθε να μας θυμίσει ότι ο ιός μπορεί να ανατρέψει την εικόνα της επιδημίας από τη μία ημέρα στην άλλη», τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής και αναφέρθηκε στις υπερμεταδόσεις που έχουν γίνει σε εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος στη Γερμανία.

Ωστόσο, όσο εύκολη είναι, τόσο εύκολα μπορούμε δυνητικά και να την αντιμετωπίσουμε, καθώς όπως ανέφερε σε αυτές τις περιπτώσεις μπορείς να τις περιχαρακώσεις καλύτερα.

«Οταν τα γεγονότα συσχετίζονται με συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους, τότε η ιχνηλάτηση μπορεί να περιχαρακώσει τις επιδημίες πολύ αποτελεσματικότερα από περιπτώσεις που η υπερμετάδοση δημιουργεί ορφανά κρούσματα», τόνισε.

Ωσόστο, ολοκλήρωσε αναφέροντας ότι «αυτό δεν επιτρέπει εφησυχασμό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...