414
O Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή. Μέρος της ομιλίας του μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1 | ΕRT/WebTV

Λοβέρδος: «Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου»

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 19:09
O Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουλή. Μέρος της ομιλίας του μεταδόθηκε από την ΕΡΤ1
|ΕRT/WebTV

Λοβέρδος: «Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου»

Protagon Team Protagon Team 9 Απριλίου 2019, 19:09

«Πρώτος εγώ θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου». Αυτό τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αργά το απόγευμα της Τρίτης στη Βουλή, με αφορμή το σχετικό αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της Novartis.

Ο κ. Λοβέρδος αποδόμησε σχεδόν σημείο προς σημείο τα σημεία του πορίσματος της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη το οποίο χαρακτήρισε «αθλιότητα σε φωτογραφία». Εκανε λόγο για αμέτρητα ψέματα, ξεκαθάρισε ότι δεν γνώριζε τον Κωνσταντίνο Φρουζή της Novartis και υπογράμμισε το γεγονός ότι δεν του βρήκαν πουθενά χρήματα –«ούτε ένα ευρώ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ως γνωστόν ο πρώην υπουργός Υγείας είναι (προς το παρόν) ο μόνος από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που ενέπλεξε πέρυσι η κυβέρνηση στην υπόθεση, για το οποίο ζητήθηκε τελικά η άρση της ασυλίας του ώστε να δώσει εξηγήσεις στους εισαγγελείς. Η δικογραφία για τον κ. Λοβέρδο διαβιβάστηκε νωρίτερα στη Βουλή και αφορά το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η άδεια της Βουλής ζητήθηκε για τον κ. Λοβέρδο, αναφορικά με τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας το διάστημα Απριλίου 2011 – Μαΐου 2012 (σε αυτό έχει εστιάσει η έρευνα) και συγκεκριμένα για την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθήθηκε ως προς τα φάρμακα Gilenya, Tasigna (200 mg και 150 mg) και Lucentis. Οι εισαγγελείς συνδέουν το συγκεκριμένο διάστημα της θητείας του κ. Λοβέρδου με άνοδο του κύκλου εργασιών της Novartis στην Ελλάδα.

Οπως ανέφερε η ΕΡΤ επικαλούμενη «πληροφορίες», στη συμπληρωματική δικογραφία αναφέρεται ότι ο κ. Λοβέρδος κατά την περίοδο Απρίλιος 2011-Μάιος 2012 έχοντας την ιδιότητα του υπουργού Υγείας συμφώνησε και έλαβε από τον Κωνσταντίνο Φρουζή της Νοvartis, 200.000 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εταιρείας. Κομβικό ρόλο σε αυτή τη συνδιαλλαγή, ανέφερε η κρατική TV συνεπικουρούμενη από το επίσης κρατικό ΑΠΕ-ΜΠΕ, έπαιξε διαφημιστική εταιρεία.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Λοβέρδος τόνισε κατηγορηματικά ότι «σε πλήρη αντίθεση με όσα λέγονται από τους κουκουλοφόρους, με τον κ. Φρουζή δεν έχω αλλάξει ούτε τηλέφωνο, ούτε email» και κατηγόρησε τις ερευνητικές Αρχές ότι το γνωρίζουν καλά αυτό και το κρύβουν. «Τον συνάντησα για πέντε λεπτά όσο κρατάει μια χειραψία» συμπλήρωσε.

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι μέσα σε δυόμισι χρόνια έρευνας, κατά την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν ψάξει τα ανήλικα παιδιά του, τους συγγενείς πρώτου βαθμού και όλους τους συνεργάτες του, δεν έχει βρεθεί ούτε ένα ευρώ.

«Θα τους αντιμετωπίσω πρόσωπο με πρόσωπο και θα καθίσουν όλοι στο σκαμνί του κατηγορουμένου. Δικολαβίστικα ή νομικά άλλα δεν θα χρησιμοποιήσω. Η αλήθεια είναι μία και έχει τη δική της αυτοτέλεια και τη δική της δυναμική», προειδοποίησε όσους τον ενέπλεξαν στην υπόθεση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...