187
Η χλωροκίνη χορηγείται μόνο σε άτομα με πολύ σοβαρά συμπτώματα | Reuters

Ξεκινά η διάθεση χλωροκίνης στα ελληνικά νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 19:32
Η χλωροκίνη χορηγείται μόνο σε άτομα με πολύ σοβαρά συμπτώματα
|Reuters

Ξεκινά η διάθεση χλωροκίνης στα ελληνικά νοσοκομεία

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2020, 19:32

Προχώρησαν οι διαδικασίες παρασκευής της πρώτης ύλης της δραστικής ουσίας χλωροκίνης, από τους πέντε τόνους που παρελήφθησαν στην Ελλάδα, μία ημέρα πριν η Ινδία επιβάλει το εμπάργκο στις εξαγωγές φαρμάκων.

Ετσι, η φαρμακοβιομηχανία Uni-pharma ξεκινά αύριο, Παρασκευή, τη διανομή του φαρμάκου χλωροκίνη σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς κορονοϊού του ΕΣΥ, έπειτα από και τη σημερινή έγκριση που έλαβε από τον ΕΟΦ.

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία, όπως έχει δεσμευθεί, θα διαθέσει δωρεάν 24 εκατομμύρια δόσεις του φαρμάκου Unikinon στο ελληνικό κράτος. Επίσης, η διοίκηση της φαρμακοβιομηχανίας αποφάσισε να διαθέσει δωρεάν και στην Κυπριακή Δημοκρατία 60.000 δόσεις του φαρμάκου.

«Η Uni-pharma SA ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι: ουδέποτε έλαβε οικονομική στήριξη από το κράτος και ότι η αγορά των 5 τόνων της δραστικής ύλης ήταν μία προσωπική πρωτοβουλία, απόφαση και κάλυψη του κόστους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η αγορά της πρώτης ύλης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Μαρτίου 2020. Το θεραπευτικό σχήμα θα καθορισθεί ανάλογα με τις συστάσεις της επιστημονικής επιτροπής.

Υπάρχουν ήδη διεθνή επιστημονικά δεδομένα για τη χλωροκίνη τα οποία κάνουν λόγο για επιτυχή αντιμετώπιση από κλινικές μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Uni-pharma είχε λάβει για πρώτη φορά άδεια προϊόντος χλωροκίνης στην Ελλάδα το 1984.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...